Ενόχλησε του Τούρκους η σημαία που ύψωσαν Κρητικοί στο Καστελόριζο

08:54 | 29/10/2020

Για… προβοκάτσια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, αναφορικά με τη σημαία ύψους 40 μέτρων, του Μανώλη Βουτσαλά

Η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Καστελόριζο, ενόχλησε τους Τούρκους που έκαναν και πάλι λόγο για «ελληνικές προκλήσεις».

Για… προβοκάτσια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, αναφορικά με τη σημαία ύψους 40 μέτρων . Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, σχολιάζοντας το γεγονός κάνει λόγο για νέα πρόκληση από πλευράς της Ελλάδας. «Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια μέρα πριν την εθνική εορτή της Τουρκία, ανυψώθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι, από την Τουρκία.

Μάλιστα, το κείμενο συνοδεύεται και από φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η ελληνική σημαία από τα τουρκικά παράλια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δήμαρχος Κας ισχυρίστηκε πως η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, είχε στόχο να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέϊζερ. «Ο δήμαρχος Ουλουτας είπε πως θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις σχετικά με την 97η επέτειο.

Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.