Έπαιξε με την τύχη και τα νεύρα μας

21:22 | 17/01/2024

Η απογοητευτική εικόνα του «άρρωστου» ΟΦΗ και οι πρώτες εντυπώσεις από τον Μπάκου - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Η ομάδα είναι βαριά άρρωστη και το ξέρουμε. Πιστεύαμε πως εύκολα δύσκολα όμως θα παίρναμε την πρόκριση από την Κηφισιά και θα άφηνε το παιγνίδι και το αποτέλεσμα ένα ψυχολογικό και αγωνιστικό απόθεμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δυστυχώς ούτε η αγωνιστική βελτίωση που είδαμε με τον Ατρόμητο συνεχίστηκε, ούτε βέβαια η νίκη ήλθε που θα βοηθούσε ψυχολογικά, τουλάχιστον δεν χάθηκε η πρόκριση.

Διότι με την αγωνιστική εικόνα που είχε στο β’ ημίχρονο με τα δεύτερα της Κηφισιάς, πολύ άνετα θα μπορούσε(κι αυτό) να συμβεί. Έβλεπες μια ομάδα μετά το γκολ του Κωνσταντακόπουλου να μην ξέρει τι να κάνει την μπάλα, να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, να κάνει ο αντίπαλος σε κάθε επίθεση του την παραπαίουσα άμυνα σου να χάνεται στη μετάφραση και να λες να τώρα θα το φάμε. Κακή ψυχολογία, ναι αλλά μην τα ρίχνουμε όλα στην ψυχολογία γιατί ο ΟΦΗ δείχνει να υποφέρει από έλλειψη αγωνιστικής ταυτότητας.

Ευτυχώς για την μαχητική Κηφισιά δεν ήλθε το δεύτερο γκολ, ευτυχώς για τον ΟΦΗ ήλθε το πέναλτυ που κέρδισε ο νεοφερμένος (και με καλά στοιχεία) Μπάκου και βέβαια το εύστοχο πέναλτυ του Φελίππε που έφερε μια σχετική ηρεμία και ένα ανακουφιστικό απόγευμα. Το πέναλτυ που χάθηκε στη Λαμία από τον Φελίπε στον πρώτο γύρο και στέρησε την νίκη στη Λαμία κόντρα στην Κηφισιά σήμανε την αρχή της κακής πορείας (με εξαίρεση τη νίκη επί της ΑΕΚ) που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Λέτε το γκολ που έβαλε ο Βραζιλιάνος να φέρει το φως στο αγωνιστικό τούνελ και να ξαναγελάσει το χειλάκι μας; Πρέπει να πιστέψουμε μόνο στα σημάδια, γιατί σημάδια βελτίωσης δεν φαίνονται μέσα στο γήπεδο! Τα δυο ματς με τον Παναιτωλικό Σάββατο και Τετάρτη είναι μπροστά μας και τίποτε άλλο δεν υπάρχει παρά το δυο στα δυο! Μπορούν; Δύσκολο αλλά ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο κι ας κρατήσουμε πως η μια μεταγραφή έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να βοηθήσει κι επειδή όπως φάνηκε στην Καισαριανή… στόπερ δεν έχουμε ας ευχηθούμε να βγει κι ο Βραζιλιάνος!

Διαβάστε περισσότερα:

Οργισμένη ανακοίνωση της Θύρας 4: «Αυτό το σίχαμα δεν είναι ΟΦΗ!»

Κηφισιά-ΟΦΗ 1-1: Τα highlights της πρόκρισης του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.