Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 συλληφθέντες

21:18 | 13/08/2023

Στη φυλακή όλοι οι κατηγορούμενοι για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ

Προσωρινή κράτηση για άλλους 35 συλληφθέντες για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφασίστηκε την Κυριακή (13/08), τελευταία μέρα της διαδικασίας, όπως αναφέρει το News247. Ανακριτές και εισαγγελέας έστειλαν στη φυλακή και τους 105 χούλιγκαν που κατηγορούνταν για τα άγρια επεισόδια.

Το πρωί κρίθηκε προφυλακιστέος και άλλος ένας από τους κατηγορούμενους της τρίτης ομάδας, ο οποίος απολογήθηκε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι την Κυριακή είναι οι πέντε υπήκοοι Κροατίας που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα επιχειρώντας να φύγουν προς Ιταλία καθώς και ο συμπατριώτης τους που συνελήφθη στην Κακαβιά θέλοντας να περάσει τα σύνορα για Αλβανία.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη προσωποποιηθεί λόγω του ότι εκκρεμούν τα αποτελέσματα του ελέγχου DNA.

Εν τω μεταξύ, εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια.

Συγκεκριμένα συνολικά 41 φυλακιστήρια εξεδώθησαν που αφορούν την προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων σε 16 φυλακές της χώρας.

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα άτομα.

Πηγή: News247.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.