Επιβλητικό διπλό στο Αγρίνιο: Αυτός είναι ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Δύο γκολ ο Ντίκο -το ένα με απίθανο ψαλιδάκι- κι ένα Τοράλ και Τσιλιανίδης για το πειστικό 0-4 του εξαιρετικού ΟΦΗ στο Αγρίνιο!

Στην καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, ο εξαιρετικός, πειθαρχημένος και επιβλητικός ΟΦΗ πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο. Με δύο γκολ του Ντίκο -τα πρώτα του στην Ελλάδα- ένα του Τοράλ κι ένα του Τσιλιανίδη, ο αποτελεσματικός Όμιλος συνέτριψε 4-0 τον Παναιτωλικό και πήρε τα πάνω του στη βαθμολογία.


Ο ΟΦΗ κατέβηκε στο Αγρίνιο με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα του ματς με τον Βόλο, με σοβαρότητα και ωριμότητα και με κυριαρχικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους. Είναι χαρακτηριστικό πως η κατοχή έφτασε ακόμα και στο 63% για τον Όμιλο, μόνο που μέχρι να έρθει η γκολάρα του Ντίκο υπήρχε εμφανές πρόβλημα στην επίθεση. Με λίγα λόγια, ο ΟΦΗ είχε την μπάλα, είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις και δεν ήταν ουσιαστικός.

Στο 27ο λεπτό ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ -και τι γκολ!- από το απίθανο ψαλιδάκι του Ντίκο και πήρε το προβάδισμα απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που ανέβηκε μόνο μετά το 0-1 και απείλησε μόλις μία φορά στην κοντινή κεφαλιά του Νίκου Καρέλη που έφυγε λίγο άουτ.


Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και έδειξε πιο απειλητικός. Νέιρα και Τοράλ συνεργάζονταν άψογα προσπαθώντας να βγάλουν σε θέση βολής τον Ντίκο, κάτι που έκαναν στο 52ο λεπτό με τον επιθετικό από το Μάλι να πλασάρει εύστοχα και να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ, αλλά και το δεύτερο προσωπικό του στο ματς.

Με το 0-2 υπέρ του ο ΟΦΗ ήταν το αφεντικό στο χορτάρι και αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να αντιδράσει ούτε να βρει απαντήσεις στο πειθαρχημένο παιχνίδι της Κρητικής ομάδας.

Στο 73ο λεπτό ήρθε και τρίτο γκολ από τον Όμιλο με σκόρερ τον Τοράλ. Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Λάρσον, ο Ισπανός χαφ με ωραίο πλασέ απέναντι από τον Ανέστη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον επιβλητικό ΟΦΗ ήταν το 0-4 από τον Τσιλιανίδη στις καθυστερήσεις. Με το εμφατικό 0-4 ο Όμιλος έφυγε με το διπλό από την έδρα του Παναιτωλικού, παίζοντας θαυμάσιο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Νταμπράουσκας έφτασε τους 15 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές, απομακρύνεται από τις τελευταίες θέσεις και πλέον στρέφει την προσοχή του στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (71’ Λιάβας), Μλάντεν, Μάλης (70’ Ζοάο Πέντρο), Χουχούμης, Ξενιτίδης (46’ Κολοβός), Φλόρες, Ντίας, Σενγκέλια (78’ Μάρτενσον), Καρέλης, Νταγκό (60’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο (76’ Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (70’ Τοράρινσον), Τοράλ (76’ Γκερέρο), Νέιρα (69’ Τσιλιανίδης), Ντίκο (85’ Τζου).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.