Η απάντηση της ΕΠΟ για τη φανέλα: «Επιλογή προηγούμενης προεδρίας, παραπέμπει στην επέτειο 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης»

SMS
21:01 | 27/03/2023

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, η οποία και διαθέτει σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις, η ΕΠΟ απάντησε ότι την επέλεξαν… άλλοι.

Ο Τάκης Μπαλτάκος έριξε ουσιαστικά το… μπαλάκι στον προηγούμενο πρόεδρο της ΕΠΟ και έκανε λόγο για πρόταση από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο “παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης”. Χωρίς πάντως να διευκρινίσει η ΕΠΟ στην ανακοίνωση, με ποιο τρόπο ο σταυρός αυτός θυμίζει την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής.

Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.