Επιστολή διαμαρτυρίας προς Ερασιτέχνη και ΠΑΕ ΟΦΗ από γονείς των ακαδημιών

18:51 | 22/08/2019

Εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους.

Οι γονείς των παιδιών γεννηθέντων 2007-08 της ακαδημίας του ΟΦΗ έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας σε Ερασιτέχνη και ΠΑΕ ΟΦΗ.

Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουν να εκφράσουν το παράπονο τους για την αντιμετώπιση που έχουν οι μικροί ποδοσφαιριστές από την ομιλίτικη οικογένεια, όσον αφορά στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά η επιστολή που εστάλη στο Capitano.gr:

«Πριν λίγες μέρες τέλειωσε η προπονητική χρονιά για τα παιδιά μας. Ενώ όμως το τέλος μιας προσπάθειας σηματοδοτεί και προδιαγράφει την αρχή της επόμενης δυστυχώς στην περίπτωση μας δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο .Για άλλη μια χρονιά είμαστε στο «περιμένετε και θα δουμε»...

Έλλειψη σχεδίου, οκνηρία, αδυναμία πως να χαρακτηριστεί άραγε  αυτή η αντιμετώπιση;

Αν  μάλιστα σε αυτή την αβεβαιότητα προστεθούν οι πληροφορίες για διάφορες κινήσεις που αφορούν τη λειτουργία τμημάτων υποδομής, σχετικών με την ηλικία των παιδιών μας, εκτός από την άγνοια δημιουργούνται και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την ιδιοσυστασία του οργανισμού που λέγεται Ο.Φ.Η. Γιατί στο μυαλό το δικό μας (αλλά και στη διαμόρφωση των παιδιών μας) ο  ζωντανός οργανισμός του Ομίλου Φιλάθλων Ηρακλείου είναι Ιστορία , Ήθος και Αξιοπρέπεια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Την περασμένη χρονιά ήμασταν η τελευταία ακαδημία που ξεκίνησε προπονήσεις  και παρά το γεγονός ότι αυτό δυσκόλευε τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, εμείς σεβόμενοι την προσπάθεια, παραμείναμε και στηρίξαμε την ομάδα με την ασπίδα και την χρονιά 2018-2019. Στη διάρκεια της όμως αντιμετωπίσαμε και άλλα προβλήματα σχετικά με το χώρο προπόνησης με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αθλητικό κέντρο στο οποίο επικρατούσαν άθλιες γηπεδικές συνθήκες.

Επιπρόσθετα επισημαίνομε πως πολλοί από  εμάς είχαν και επιπλέον ζήτημα σχετικό με το ηθικό και αξιακό τους πρότυπο μια και ο συγκεκριμένος χώρος ταυτιζόταν με ανθρώπους που έπαιξαν  άσχημα  παιχνίδια στην πλάτη της αγαπημένης  μας ομάδα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και όλες τις ταλαιπωρίες και δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων λογικό είναι να θεωρούσαμε πως θα είχαμε μια αντιμετώπιση  σεβασμού, ανάλογη της δικής μας συμπεριφοράς και συνεισφοράς στο σωματείο.

Η μέχρι τώρα πληροφόρηση η οποία δυστυχώς δεν είναι επίσημη ενημέρωση αλλά ειδήσεις που προκύπτουν είτε από μέσα ενημέρωσης ,είτε από την ΠΑΕ (ενδεικτικό και αυτό του πόσο μας υπολογίζετε) δημιουργεί μια σειρά από ερωτηματικά που χρήζουν απαντήσεων.

Επισήμως έχουμε μάθει ότι έχουν γίνει δύο προσπάθειες επιλογής ταλέντων που θα στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής μία στις αρχές της άνοιξης και μια στις αρχές καλοκαιριού (υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις και προσκλήσεις της ΠΑΕ).

Δεν θα έπρεπε σε αυτές τις προσπάθειες να έχουν για λόγους ηθικής προτεραιότητα τα παιδιά μας; Δεν είναι τα παιδιά μας μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΟΦΗ όπως αρέσκεστε να αναφέρετε η  μήπως είναι στη συνείδηση σας αποπαίδια;

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που κυκλοφορεί και στο οποίο εμφανίζεται ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ να μιλάει στα συγκεκριμένα παιδιά που θα περνούσαν από αξιολόγηση και η απορία που δημιουργήθηκε και στα παιδιά μας και σε εμάς τους ίδιους είναι: Πότε ένα στέλεχος της ΠΑΕ ήρθε να μιλήσει σε όλους εμάς που στηρίξαμε την ομάδα και στα πιο δύσκολα της χρόνια;

Δεν αξιολογείται το γεγονός ότι ακόμα και στις  δυσκολίες  που αντιμετωπίσαμε  για πολλά χρόνια τα παιδιά μας  δεν λάκισαν, δεν γκρίνιαξαν, δεν αλληθώρισαν στα κελεύσματα άλλων ακαδημιών, με καλύτερο προγραμματισμό και δυνατότητες,  αλλά συνέχισαν να φορούν τη φανέλα του ΟΦΗ μη υπολογίζοντας συνθήκες και καταστάσεις;

Σε αυτά τα παιδιά δεν στηρίχτηκε η ΠΑΕ όταν έψαχνε εναγωνίως συνοδεία κατά την εμφάνιση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η βοήθεια σαν ball boys στους αγώνες;

Πως  να αισθάνονται άραγε στην ευαίσθητη ηλικία διαμόρφωσης του αξιακού τους προτύπου  όταν διαβάζουν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής  συνομήλικοι τους αθλητές άλλων ακαδημιών ενώ αυτοί δεν είχαν την ευκαιρία να κριθούν;

Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις προσπαθήστε να κάνετε εικόνα το παρακάτω γεγονός . Σε ένα φιλικό αγώνα με τα παιδιά από την ακαδημία του ΠΟΑ τα παιδιά μας  αντικρίζουν τους αντιπάλους τους να έρχονται στο γήπεδο με φανέλες του ΟΦΗ έπειτα από τα δοκιμαστικά που είχαν περάσει στο Βαρδινογειάννειο Αθλητικό Κέντρο. Φανταστείτε  την απορία στα μάτια τους και μεταφράστε την έκπληξη τους σε συναισθήματα. Μπορείτε;

Αλήθεια οι συνεχείς  δηλώσεις στελεχών της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη  ότι ο ΟΦΗ είναι ενιαίος και αδιαίρετος πως σχετίζονται με κινήσεις που χαρακτηρίζουν διαφορετικές στοχοθεσίες;

Διαβάσαμε  για παράδειγμα για ενασχόληση γνωστού παράγοντα με τον ερασιτέχνη ΟΦΗ  με σκοπό να αναλάβει τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου και τις ακαδημίες, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης έχει αρχίσει το «παιδομάζωμα»  σε όλη την Κρήτη για παιδιά που θα στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ.

Τι συμβαίνει ; Ποιος είναι ο σχεδιασμός τελικά; Γιατί αν με τόση έμφαση  μιλούμε για τον οργανισμό ΟΦΗ  πώς από την άλλη  ενημερωνόμαστε για διαμετρικά αντίθετες κινήσεις σε ότι αφορά τα τμήματα ποδοσφαίρου των μικρών ηλικιών (δεν ξέρουμε  και πώς να τα ονομάζουμε πια αφού μάλλον για το ίδιο πράγμα χρησιμοποιούνται οι λέξεις  «ακαδημίες» και «υποδομές»), που σε μια ψυχολογική ανάλυση θα μας οδηγούσαν να μιλήσουμε για διχασμό;

Τα δικά μας παιδιά (αυτά που έχουν γεννηθεί το 2007 και το 2008) τελικά τι θα γίνουν;

Ταιριάζει με το συνεχώς επικαλούμενο ήθος η στάση απέναντι τους και απέναντι στους γονείς τους;

Με την επιστολή μας αυτή προσπαθούμε να πετύχουμε δύο πράγματα.

Πρώτον να υπάρξει μια υπεύθυνη απάντηση για το μέλλον των παιδιών μας και το καθεστώς λειτουργίας σχετικά με το ποδόσφαιρο για τις μικρές ηλικίες αυτές που άλλοτε ονομάζονται «υποδομές» και άλλοτε «ακαδημίες».

Και δεύτερον να καλυφθεί το ηθικό κενό που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη πληροφόρησης και από τα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα.

Θέλοντας να προλάβουμε καταστάσεις ενημερώνουμε ότι κυκλοφορεί μια πληροφορία πως κάποιο στέλεχος της ΠΑΕ βρέθηκε σε ένα αγώνα που έδωσε η ομάδα μας και έχει εικόνα για την αξία και τις δυνατότητες των παιδιών μας.

Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί ως απάντηση η συγκεκριμένη πληροφορία γιατί το μόνο που θα αποδείξει θα είναι ότι εξακολουθούμε να κινούμαστε στα ρηχά νερά της έλλειψης σοβαρότητας.

Προσδοκούμε να  απαντηθούν γρήγορα τα ερωτήματα μας και να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι λέξεις που μας κάνουν διαφορετικούς δεν έχουν χάσει το νόημα τους».

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.