Πατεμτζής: «Υπεύθυνη και δύσκολη δουλειά»

13:03 | 06/06/2018

Την ένταξη του Μανόλη Πατεμτζή στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, ως προπονητή της ομάδας Κ20, αλλά και επικεφαλής όλων των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ ανακοίνωσε η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Η επιστροφή της εμβληματικής μορφής της σύγχρονης ιστορίας του Ομίλου, ανακοινώθηκε αρχικά μέσω facebook, με τη διοίκηση να αναφέρει: «Και ο Μανόλης Πατεμτζής στο team του ΟΦΗ μας! Ένα ακόμη παιδί του Γκέραρντ κοντά μας. Μανόλη, καλώς ήρθες και πάλι στον ΟΦΗ μας!».

Ο Μανόλης Πατεμτζής, γεννημένος στις  22 Απριλίου 1964, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ηρόδοτο και τον Ιούλιο 1987 πήρε μετεγγραφή στον ΟΦΗ, του οποίου αποτέλεσε για πολλά χρόνια αρχηγός, έχοντας 250 συμμετοχές και 18 γκολ.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στον Εργοτέλη το 1998, όταν οι κιτρινόμαυροι ήταν στη Δ' Εθνική, ενώ ακολούθησε η ΑΕ Χανίων και στην συνέχεια εργάστηκε στον ΟΦΗ ως βοηθός του Ζντένεκ Σκάσνι, με τον οποίο συνεργάστηκε και στον ΠΑΟ. Ως πρώτος προπονητής έχει δουλέψει σε Άρη Σούδας, Ηρόδοτο, Εργοτέλη, ΠΑΝΟΜ, ΠΟΑ, Γιούχτα, ΑΕ Μυλοποτάμου και Ερμή Ζωνιανών.

Στη δεύτερη θητεία του ως προπονητής στον ΟΦΗ και τρίτη συνολικά, ο Πατεμτζής θα έχει το νευραλγικό πόστο της επιμέλειας των ομάδων "Κ" του συλλόγου, η επίσημη ανακοίνωση του οποίου στο ofi1925.gr, τονίζει: «Στο πρόσωπο του Μανόλη Πατεμτζή , βρήκε η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, τον άνθρωπο που θα αναλάβει την οργάνωση των τμημάτων υποδομής, που θα είναι υπό τη σκέπη της ΠΑΕ την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο λόγος για τις ομάδες Κ20, Κ17 και Κ15, οι οποίες θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της  Σούπερ Λίγκ.

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ, θα είναι εκείνος που θα αναλάβει την οργάνωση και τη στελέχωση, των τμημάτων αυτών, με τους προπονητές που θα επιλέξει ο ίδιος.

Η συμφωνία του Μανόλη Πατεμτζή, επικυρώθηκε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιώργο Αλετρά και… έπιασε αμέσως δουλειά.

Ο Μανόλης Πατεμτζής θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους προπονητές που εργάστηκαν πέρσι στον ΟΦΗ και θα καταθέσει την πρόταση του τις επόμενες ημέρες στην διοίκηση της ομάδας, για το ποιοι από αυτούς θα αξιοποιηθούν στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925».

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο Μανόλης Πατεμτζής τόνισε στο ofi1925.gr: «Ξέρω τις δυσκολίες, γιατί ο ΟΦΗ τρία χρόνια ήταν στις μικρότερες κατηγορίες και πρέπει να οργανωθεί σημαντικά σε όλο αυτό και να βάλει υψηλούς στόχους, αντάξιους του ονόματος της ομάδας μας.

Ωστόσο, θα χρειαστούμε να έχουμε υπομονή ώστε πάλι μέσα από τη δουλειά να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα».

Για την φιλοσοφία του, πάνω στη δουλειά που ανέλαβε, αναφέρει: «Με νέα παιδιά και μέσα από τη σκληρή δουλειά, θα προσπαθήσω  να τα βοηθήσω, ώστε να γίνουν καλύτεροι και σαν παίκτες και σαν άνθρωποι και κάποιοι από αυτούς να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα».

Σε ότι έχει να κάνει με τα συναισθήματα του για την επιστροφή του στον ΟΦΗ και τη συνεργασία του με τον Ν. Παπαδόπουλο, υπογραμμίζει: «Θα δουλέψω στην ομάδα που αγαπώ. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ένας προπονητής, ο οποίος είναι αρκετά οργανωτικός, δουλευταράς και πιστεύω ότι μέσα από τη συνεργασία  που θα έχουμε, θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τον εμπλουτισμό, της ομάδας μας με νέα παιδιά από την Κρήτη».

Ενώ για την επιστροφή του ΟΦΗ στη Super League, είπε: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία, μετά από τρία πέτρινα χρόνια και πιστεύω ότι μέσα από συνετές κινήσεις και επιλογές, η ομάδα μας, θα μεγαλουργήσει ξανά».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.