Επιτέλους νίκη!

ΟΦΗ

Μετά από έξι μήνες και 12 επίσημα παιχνίδια, ο ΟΦΗ χαμογέλασε ξανά στη Λαμία κερδίζοντας με 2-1 - Έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος.

Ο Όμιλος πανηγύρισε το πρώτο του «τρίποντο» στη φετινή Super League 1 και άφησε πίσω του με τον ιδανικότερο τρόπο τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Το συγκρότημα του Γιώργου ύστερα από 12 επίσημες συναντήσεις πήρε νίκη και με άλλη πια ψυχολογία βλέπει αισιόδοξα τη συνέχεια.

Την εστία των φιλοξενούμενων υπερασπίστηκε ο Σωτηρίου και την πεντάδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συνέθεσαν οι Ουές, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Την τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Στάικος, Σακόρ, Νέιρα και Ναμπί και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Γκαργκαλατζίδης.

Με «σύμμαχο» την τύχη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά στο ματς και θέλησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι «ασπρόμαυροι», από την πλευρά τους, δεν κατάφεραν αρχικά να κρατήσουν την μπάλα και να κόψουν την… ορμητική διάθεση του αντιπάλου.

Μετά το 10’, βέβαια, είχαν την κατοχή, ωστόσο δημιουργικά κινούνταν στα… ρηχά και δεν έφτιαχναν επικίνδυνες καταστάσεις.

Η νευρικότητα και τα λάθη, πάντως, δεν έλειψαν για ακόμη μία φορά και έτσι ο Όμιλος λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 21’, όμως ο Ρόμανιτς δεν κατάφερε να κάνει την προβολή από κοντά, μετά τη σέντρα του Σαραμαντά.

Ανασταλτικά οι φιλοξενούμενοι ανησυχούσαν μόνο από δικά τους σφάλματα, αν και είναι αλήθεια ότι δεν είχαν νιώσει μεγάλο κίνδυνο από το συγκρότημα του Πετράκη.

Στο 35’, μάλιστα, η τύχη τους χαμογέλασε και προηγήθηκαν από το… πουθενά. Ο Νέιρα σέντραρε, η μπάλα κόντραρε στον Σκόνδρα, πήρε φάλτσα και έχασε δύναμη, βρήκε, όμως, εκ νέου στο Βύντρα, ξεγέλασε τον Επασί και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη και… σόκαρε τους γηπεδούχους, με τον ΟΦΗ να διαχειρίζεται μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους πολύ σωστά το ματς.

«Καρδιοχτύπησε», αλλά νίκησε

Η ομάδα της Φθιώτιδας μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να πιέσει. Οι «ασπρόμαυροι» δε σταμάτησαν να υποπίπτουν σε εύκολα λάθη και στο 50’, έπειτα από κακή αντίδραση του Σωτηρίου, ο Ρόμανιτς «έκλεψε» την μπάλα, γύρισε και ο Χατζηστραβός δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ και να πλασάρει.

Πέντε λεπτά αργότερα, επίσης, ο Βιγιάλμπα μόνος του στο ύψος του πέναλτι έκανε… τσαφ και ο κίνδυνος πέρασε.

Μετά το 60’ και την είσοδο των Μεγιάδο, Σαρδινέρο και Σολίς στο ματς, ο Σίμος μετέτρεψε την παράταξη του συνόλου του από 5-4-1 σε 4-2-3-1.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν την υπεροχή, ωστόσο μετά το 55’ έμειναν μακριά από την εστία του ΟΦΗ. Όσο περνούσε η ώρα, το συγκρότημα του Σίμου ισορροπούσε και στο 71’ «αγκάλιασε» το «τρίποντο».

Ο Κοροβέσης έκανε σέντρα ακριβείας και ο Σαρδινέρο με όμορφη κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-2.

Και ενώ οι «ασπρόμαυροι» ήλεγχαν πλήρως το παιχνίδι, στο φινάλε έκαναν τα εύκολα δύσκολα.

Η Λαμία, αρχικά, είχε μια σημαντική στιγμή με τον Μπιανκόνι στο 88’, ενώ μείωσε στο 95’ με πέναλτι του Ρόμανιτς, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς, που έδωσε ο Βρέσκας με χρήση VAR.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 111’ λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν με τον Κωστίκα. Το 1-2, πάντως, παρέμεινε και ο ΟΦΗ «χαμογέλασε», έπειτα από καιρό.

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Εμπασί, Σκόνδρας (66’ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Νιάσε (76’ Γκούγκα), Μπεχεράνο, Βιγιάλμπα (64’ Μπιανκόνι), Καραμάνος (46’ Χατζηστραβός), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (76’ Κωστίκα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (61’ Μεγιάδο), Κοροβέσης, Γιαννούλης, Στάικος (61’ Σολίς), Σακόρ (61’ Σαρδινέρο), Νέιρα, Ναμπί (99’ Βούρος), Γκαργκαλατζίδης (77’ Γρίβας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.