Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση

20:17 | 30/01/2020

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κρητική για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις και έριξε τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Να πω και κάτι για τα τραγελαφικά των τελευταίων ημερών. Ξέρετε τι λέει ο ελληνικός λαός; Εσείς δεν μπορείτε να χωρίσετε δύο γαϊδάρων άχυρα. Δεν μπορέσατε να διαχειριστείτε την κόντρα των ισχυρών στο ποδόσφαιρο και στα μίντια. Τα κάνατε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος, θα διαχειριστείτε μια κρίση στα εθνικά ζητήματα; Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ποδοσφαιρικούς παράγοντες, θα μπορέσετε τον Ερντογάν;» ανέφερε αρχικά ο Τσίπρας, που στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θα πάω λίγο κόντρα στο ρεύμα των τελευταίων ημερών. Δεν βλέπω και τον Αυγενάκη, το φάντασμα των ημερών. Εκφράζω την αλληλλεγγύη μου στον κύριο Αυγενάκη, γιατί την ευθύνη για τους άθλιους χειρισμούς τους έχει μόνο ο Μητσοτάκης. Την ευθύνη την έχει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος.

Εσείς είστε υπεύθυνος για το χάος. Η διαπλοκή με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν για να εκλεγείτε σας οδήγησαν στους ακροβατισμούς αυτούς. Μεγάλο το κόστος και για το ποδόσφαιρο και για την κοινωνία αυτό. Ο κ. Αυγενάκης αντικατέστησε 2 μέλη της επιτροπής χωρίς όπως προβλέπει ο νόμος την έγκριση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων. Τα αντικατέστησε ενώ ήξερε ότι είναι μια κρίση. Σαν αλλάζεις τον διαιτήτη στο 90' και ο νέος διαιτητής να σφυρίξει πέναλτι στο 93'.

Είτε το σφυρίξει, είτε όχι ξύλο θα φάτε. Και καλά θα φάτε. Δική σας ιδέα και η τροπολογία που υπό το κράτος του πανικού σκαρώσατε μέσα σε λίγα λεπτά. Ανίκανη και ανήμπορη η κυβέρνησή σας. Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο φανερώνει ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτεια που υπογράψετε με την διαπλοκή προεκλογικά. Και είναι πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις. Παλιότερα οι Πρωθυπουργοί περνούσαν δύσκολα με τα μνημόνια και τους δανειστές. Εσείς περνάτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν το συνεχίσουν, το διακόπτω»

Δεν διακόπτεται το πρωτάθλημα

«Πόλεμος» στην ΕΕΑ για το ΠΑΟΚ - Ξάνθη

«Καυστική» απάντηση της Ξάνθης στη Μαρούπα



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.