ΕΠΟ: «Αν μπορεί να γίνει και στο Παγκρήτιο ο τελικός του Conference League, γιατί όχι;»

20:56 | 22/03/2022

Στην αποκάλυψη ότι ο Γκουστάβο Πογέτ ζήτησε το «Απ. Νικολαΐδης» για έδρα της Εθνικής προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γκουστάβο Πογέτ, φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε και στον τελικό του Conference League και αν θα γίνει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΕΠΟ δεν έχει κάποια ενημέρωση για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η χώρα μας τον τελικό του Conference League.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Ελλάδα τον τελικό του Conference League: «Δεν έχουμε ενόχληση. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι από δημοσιογραφικές παρεμβάσεις, από Αλβανία και Ελλάδα. Μακάρι να γίνει ο τελικός στην Ελλάδα. Το αίτημά μας ήταν για να γίνει ο τελικός στο Ηράκλειο. Είχε δρομολογηθεί, προκύψανε προβλήματα με τις εγκαταστάσεις και αποφασίσαμε να αποσύρουμε την υποψηφιότητα. Ήταν διακαής πόθος του Ζαγοράκη να γίνει εκεί ο τελικός, αλλά και να πάει η Εθνική στο Ηράκλειο και το δεχθήκαμε όλοι αυτό».

-τι θα απαντούσε η ΕΠΟ στην UEFA για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να φιλοξενήσει το Conference League: «Αν το γήπεδο που θα επιλεγεί κριθεί επαρκές και πληροί τις προϋποθέσεις για την περίοδο του τελικού, που είναι σε δύο μήνες. Είναι και οι προϋποθέσεις εκτός γηπέδου. Αν για παράδειγμα υπάρχει κοντά αεροδρόμιο. Εμείς θα τρέξουμε αυτήν την προσπάθεια. Η περιφέρεια διψάει για μεγάλα παιχνίδια. Σίγουρα και η πρωτεύουσα έχει πρόκριμα να πάρει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Υπάρχουν δύο γήπεδα στην Αθήνα. Το ΟΑΚΑ και το «Γ. Καραϊσκάκης». Ενδεχομένως να κριθούν σωστά και τα γήπεδα της Βορείου Ελλάδος. Δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται το γήπεδο της Τούμπας και το «Κλ. Βικελίδης». Αν θεωρηθεί ότι μπορεί να γίνει και στο Παγκρήτιο, γιατί όχι; Θα ήταν πολύ σημαντικό να ερχόντουσαν αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα».

-την έδρα της Εθνικής: «Από όταν έφυγε η Εθνική από το «Γ. Καραϊσκάκης» η Εθνική δεν έχει φυσική έδρα ποδοσφαιρική. Για να καταλάβετε ο κύριος Πογέτ ζήτησε το γήπεδο της Λεωφόρου επειδή είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι παλιό όμως και πρέπει τώρα η Εθνική να παίξει σε ένα γήπεδο, όπου θα της προσδώσει μια δυναμική. Μεταφέρθηκε το αίτημα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα γήπεδα στην Αθήνα αυτήν την περίοδο που γίνονται τα φιλικά. Διότι θα γίνει επανασπορά όταν θα γίνουν τα φιλικά του καλοκαιριού και δεν το παραχώρησε ο Παναθηναϊκός. Για τα πρώτα δύο παιχνίδια δεν μπορεί να γίνει κάτι. Η δική μας η κατεύθυνση να στηρίξουμε την επιλογή του προπονητή».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.