Επτά λεπτά παλιού Εργοτέλη…

Απόψεις

Τον… όσα πάνε και όσα έρθουν εαυτό του θύμισε στο Αιγίνιο ο Εργοτέλης, όπου σε διάστημα επτά λεπτών έχασε έναν αγώνα που ήλεγχε απόλυτα.

Το έχει κάνει ξανά. Απέναντι στον Άρη. Τότε που όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά και στο τέλος πήρε ένα απλό μηδενικό. Το ίδιο και τώρα στο Αιγίνιο. Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και «αέρα» δύο τερμάτων, ολοκληρώθηκε με τον ίδιο εφιαλτικό τρόπο, όπως τους αγώνες που οι κιτρινόμαυροι αναζητούσαν το πρώτο τους τρίποντο. 

Το «φεγγάρι» για τον Εργοτέλη ήταν το καλύτερο δυνατό. Φορμαρισμένος, με αλλαγή στην αγωνιστική του φιλοσοφία και αντιμετώπιση των αγώνων, ασχέτως του ότι ο προπονητής του αντί να το παραδεχθεί ειρωνευόταν, έδειχνε πως είχε μπει σε έναν δρόμο σταθερής ανάκαμψης. Ενδεχόμενη νίκη στο Αιγίνιο, θα τον κρατούσε πάνω από μια ομάδα που επίσης παλεύει για την παραμονή της και θα αποκτούσε σαφέστατο προβάδισμα έναντι αυτής. 

Η όλη θετική αυτή κατάσταση, πήγε στράφι μέσα ένα επτάλεπτο, που στάθηκε ικανό να αποδομήσει την όλη προσπάθεια που έγινε στους τελευταίους αγώνες και έδωσε ελπίδα ανάκαμψης στους κιτρινόμαυρους. Προφανώς και ο Εργοτέλης δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη ομάδα top class, είχε γίνει όμως μια ομάδα που έδειχνε πως έμαθε από τα λάθη της, τα διόρθωνε και ατένιζε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. 

Κοινό σημείο αναφοράς των τεσσάρων αυτών αγώνων που ο Εργοτέλης ήταν αήττητος, ήταν το μηδέν στην άμυνα. Ο προπονητής το είχε αποδώσει στο ζωδιακό κύκλο, αντί να δεχθεί πως το να μην δέχεσαι γκολ είναι η αρχή του να νικήσεις. Αν το να δέχεσαι τρία γκολ σε επτά λεπτά δεν είναι λόγος προβληματισμού, ώστε να επιστρέψεις σε αυτά που σωστά είχαν γίνει στους αγώνες που έδωσαν βαθμούς, τότε τι μπορεί να είναι; 

Η ήττα αυτή στο Αιγίνιο και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, δεν φέρνει καταστροφή, «φρενάρει» απλά την πορεία της ανάκαμψης. Το ζητούμενο είναι να αναλυθεί, ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Δίχως αφορισμούς και κραυγές από τη μία πλευρά, αλλά ούτε και με αλαζονεία, ειρωνεία και έλλειψη σεβασμού από την άλλη… Οι δύο αγώνες που ακολουθούν με Τρίκαλα εντός και Καλλιθέα εκτός, δίνουν μια ακόμα ευκαιρία στον Εργοτέλη να βγει για τα καλά στην επιφάνεια. 

Ένας Εργοτέλης όμως που για να τα καταφέρει θα πρέπει να είναι και πάλι με τον… Υδροχόο στον Σκορπιό και όχι τον… Ταύρο στον Τοξότη, όπως στο Αιγίνιο… 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.