Έρχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες

22:47 | 21/10/2019

Ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε οριστικά το Μουντιάλ Συλλόγων καθώς η FIFA φέρνει το 2021 στην Κίνα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με συμμετοχή 24 ομάδων από όλο τον πλανήτη!

Από το παραδοσιακό Διηπειρωτικό Κύπελλο στο σύγχρονο Μουντιάλ Συλλόγων και από εκεί -όπως όλα δείχνουν- στη διοργάνωση του... μέλλοντος, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με την Κίνα να είναι στην pole position για να φιλοξενήσει ένα τουρνουά 24 ομάδων το καλοκαίρι του 2021.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε την Δευτέρα (21/10) το Associated Press, με το σχετικό δημοσίευμα να υπογραμμίζει πως η οριστική απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη Πέμπτη (24/10) όπου θα υπάρχει συνεδρίαση της FIFA στην Σανγκάη με επικεφαλής τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο.

Το φορμάτ με τη συμμετοχή 7 ομάδων από έξι διαφορετικές συνομοσπονδίες θα το δούμε για προτελευταία φορά φέτος στο Κατάρ και για τελευταία φορά το 2020 στο ίδιο μέρος, για να πάρει τη σκυτάλη ένα άκρως φιλόδοξο πρότζεκτ.

Σε αυτό θα πάρουν μέρος 24 ομάδες που θα δώσουν 31 συνολικά παιχνίδια μέχρι να αναδειχτεί η πρωταθλήτρια κόσμου ενώ σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το δεύτερο χρονικά Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη διευρυμένη του μορφή θα λάβει χώρα το 2025 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, τις χώρες δηλαδή που θα φιλοξενήσουν έναν χρόνο αργότερα (2026) το Μουντιάλ.

Όσον αφορά στις ηπείρους που θα εκπροσωπηθούν σε αυτή τη λαμπερή διοργάνωση, η μερίδα του λέοντος ανήκει στην Ευρώπη. Η FIFA ζήτησε αρχικά οι μισές από τις 24 ομάδες του τουρνουά να είναι από την Γηραιά Ήπειρο, με την UEFA να επιμένει όμως για 8 εκπροσώπους και τελικά να υπερισχύει η δική της άποψη, με τους τέσσερις τελευταίους συλλόγους που κατέκτησαν το Champions League και το Europa League να παίρνουν τα εισιτήρια.

Το πιθανότερο σενάριο φέρνει την Νότια Αμερική να έχει 6 εκπροσώπους και τις Ασία και Αφρική από 3 ενώ σύμφωνα με την αρχικό σχέδιο, οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τριών ομάδων, με τους νικητές κάθε γκρουπ να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.