Ερχονται κανονισμοί που αλλάζουν το ποδόσφαιρο!

13:31 | 08/11/2018

Οι μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς που έρχονται από το 2019 και θα αλλάξουν το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε.

Σημαντικές αλλαγές που θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο όπως ο ξέρουμε έχει προτείνει η International Football Association Board, ο ποδοσφαιρικός οργανισμός που δημιουργεί τους κανόνες του αθλήματος.

Κάποιες από τις αλλαγές έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κάποιες όλες, ενώ είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν αρχές του 2019.

Η πρώτη αλλαγή, η οποία μάλιστα είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έχει να κάνει με τα πέναλτι και την εξέλιξη της φάσης. Υπάρχει, δηλαδή, η σκέψη να καταργηθεί το ριμπάουντ και εφόσον ένας ποδοσφαιριστής αστοχήσει στο πέναλτι, η φάση να σταματά εκεί και να μην υπάρχει η δυνατότητα του ριμπάουντ.

Πάνω στα πέναλτι, έχει γίνει πρόταση να μην ισχύει το "ακούσιο" και "εκούσιο" χέρι και ουσιαστικά να είναι στην κρίση του διαιτητή για το αν το χέρι του αντιπάλου επηρεάζει τη φάση.

Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει στην περίπτωση που ένας τερματοφύλακας μπλοκάρει αντικανονικά την μπάλα μετά από γύρισμα συμπαίκτη του. Τώρα, ισχύει το έμμεσο φάουλ, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει και ο διαιτητής να δίνει πέναλτι!

Για να παραμείνουμε στα πέναλτι, αναμένεται να αλλάξει και το σύστημα εκτέλεσής τους όταν ένα παιχνίδι οδηγείται στη συγκεκριμένη διαδικασία. Μέχρι τώρα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εκτελούσαν εναλλάξ, αλλά αυτό θα διαφοροποιηθεί. Συγκεκριμένα, πρώτα θα εκτελεί ο ποδοσφαιριστής της μία ομάδας, μετά δύο φορές ποδοσφαιριστές της άλλης, μετά δύο ποδοσφαιριστές της πρώτης κ.ο.κ.

Eνα ακόμη θέμα αφορά τις αλλαγές. Όταν ένας παίκτης βγαίνει αλλαγή, θα αποχωρεί άμεσα και δεν θα χρειάζεται να φτάσει στο πλάγιο στη μεσαία γραμμή, oπότε δεν θα παρουσιάζεται το φαινόμενο των καθυστερήσεων που κάνουν πολλοί ποδοσφαιριστές για να ροκανίσουν τον χρόνο.

Τέλος, σημαντική είναι και η αλλαγή που αφορά τους ανθρώπους που βρίσκονται στον πάγκο. Πιο συγκεκριμένα, προπονητές και επίσημα στελέχη ομάδας θα τιμωρούνται και αυτοί με κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Θα υπάρχουν και οι σχετικές τιμωρίες τους φυσικά, όπως ισχύει δηλαδή και για τους ποδοσφαιριστές.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.