Εργο-τέλεια ανατροπή

17:07 | 23/12/2018

Ο Εργοτέλης με τρομερή ανατροπή νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή και επέστρεψε στις επιτυχίες στη Football League.

Το συγκρότημα του Νίκκι Παπαβασιλείου χαμογέλασε και πάλι μετά από 6 αγωνιστικές, ενώ πήρε το «τρίποντο» μ’ ένα συγκλονιστικό, αν μη τι άλλο τρόπο. Με δύο τέρματα, έτσι, σε 3 λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να στεφθούν νικητές.

O Κατσιμήτρος υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Κοζορώνης, Οικονόμου, Μπάτζιος και Γιακούμπου. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Μπρους, Τσέλιος και Μπουρσέλης, ενώ στις πλευρές της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Κατσούρι, Έφορντ και στην κορυφή ο Ιατρούδης.

Εφιαλτικό ξεκίνημα

Χειρότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστεί στο ματς η ομάδα του Ηρακλείου. Μόλις στο 2’ ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Ελευθεριάδης με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Μετά το αρχικό σοκ οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αναλάβουν τα «ηνία» του παιχνιδιού και απείλησαν στο 5’ με τον Κατσούρι και στο 11’ με τον Τσέλιο.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία και μάλιστα οι Πελοποννήσιοι είχαν μια σημαντική στιγμή με τον Μωραΐτη στο 31’. Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά και θέλησε να τα δώσει όλα για ν’ αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Στο 53’, άλλωστε, είχε διπλή μεγάλη φάση με τους Μπάτζιο και Έφορντ. Η συνέχεια, πάντως, δεν ήταν ανάλογη και οι νικητές δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Το συγκρότημα του Οφρυδόπουλου, εξάλλου, επιδόθηκε σε αρκετές καθυστερήσεις και ο χρόνος κυλούσε, χωρίς να μπορεί ο ηρακλειώτικος σύλλογος να σκοράρει.  

Σε τρία λεπτά… νικητής

Και ενώ το ματς είχε μπει στην τελική ευθεία, ο Εργοτέλης μέσα σε τρία λεπτά έφερε τα πάνω-κάτω στον αγώνα και πήρε τη νίκη. Δύο από τις αλλαγές του Παπαβασιλείου «μίλησαν» και το 0-1 έγινε στο… άψε-σβήσε 2-1. Στο 81’ ο Κουατένγκ και στο 83’ ο Καπνίδης σκόραραν και έδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Εργοτέλης, μάλιστα, θα μπορούσε να σημειώσει και ένα τρίτο τέρμα με τον Έφορντ στο 87’.

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης (69’ Κουατένγκ), Γιακούμπου, Οικονόμου (81’ Καπνίδης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Κατσούρι (55’ Μπουτσάκης).

Παναχαϊκή: (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Πλέγας, Μουστακόπουλος, Ελευθεριάδης, Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος (70’ Μαυρίας), Μωραΐτης.


Θυμηθείτε το live του αγώνα. 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.