Εργοτέλη, τώρα είναι η ώρα!

08:00 | 19/05/2021

Η μεγαλύτερη πρόκληση του Εργοτέλη, ο αγώνας-τελικός με τον Ιωνικό για την άνοδο (15:30, live @Capitano.gr)

Εργοτέλη, έφτασε η ώρα. Σήμερα στις 15:30 ο Εργοτέλης αντιμετωπίζει στη Νίκαια τον Ιωνικό για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ σε ένα ματς ζωής και θανάτου, αλλά γιατί, αλήθεια, να χρησιμοποιούμε τα δημοσιογραφικά κλισέ για μία ομάδα-όνειρο όπως αυτή του Ταουσιάνη; Για να το πούμε πιο απλά, ο Εργοτέλης πηγαίνει να παίξει με τον Ιωνικό, να παίξει την μπάλα που γουστάρει, να κάνει το παιχνίδι του και αν έρθει η άνοδος έχει καλώς. Αν δεν έρθει, πάλι θα είναι νικητής γιατί, αναμφίβολα, ήταν το «τρένο» της Super League 2, η ομάδα που έγραψε την πιο όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία.

Η σημερινή αναμέτρηση στη Νίκαια αρχίζει στις 15:30 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΕΡΤ SPORTS 2, ενώ την ίδια ώρα (ΕΡΤ SPORTS 1) διεξάγεται η άλλα κρίσιμη αναμέτρηση που ενδιαφέρει άμεσα τον Εργοτέλη, αυτή της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό.

Και πάμε στην ουσία. Τι χρειάζεται ο Εργοτέλης σήμερα για να πετύχει ακόμα μία ιστορική άνοδο;

  • Ο Εργοτέλης αν κερδίσει τον Ιωνικό και η Ξάνθη τον Λεβαδειακό, ανεβαίνει απ ευθείας σαν 1ος
  • Ο Εργοτέλης αν κερδίσει τον Ιωνικό και το άλλο ματς έρθει ισόπαλο / ή κερδίσει ο Λεβαδειακός τότε θα βρεθεί στην 2η θέση
  • Αν δεν κερδίσει στη Νίκαια τότε θα περιοριστεί στην 3η ή 4η θέση.

Η βαθμολογία

1. Λεβαδειακός 50 (άνοδος)

2. Ιωνικός 50 (μπαράζ με Παναιτωλικό)

3. Εργοτέλης 48

4. Ξάνθη 48

5.Χανιά 39

6.Διαγόρας 30

Κριτήρια Ισοβαθμίας

Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

β. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ε. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

Η αποστολή του Εργοτέλη:

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Ταουσιάνης βρίσκεται στην πλέον ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα με τιμωρίες ή τραυματισμούς.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση της ΠΑΕ την Τρίτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης Ταουσιάνης και οι συνεργάτες του δεν αντιμετωπίζουν κανένα πονοκέφαλο σχετικά με απόντες καθώς όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι και αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα, το απόγευμα της Τρίτης».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.