Οι «ήρωες» του Εργοτέλη

Απόψεις

Η απίστευτη αμυντική επίδοση και το απόλυτο νικών της ομάδας μπάσκετ του Εργοτέλη και η ''Οδύσσεια'' προς και από την Αμαλιάδα

Την πρώτη αγωνιστική προσπέρασε το άγχος της πρεμιέρας και της απραξίας ενός χρόνου και συνέτριψε με 62-42 μια καλή ομάδα, τους Δρομείς Τρίπολης.

Όλοι όσοι βρεθήκαμε στο ''Λίντο'', πριν 10 ημέρες, χειροκρότησαν το πάθος και την αμυντική αυταπάρνηση αυτής της ομάδας που έχει φτιάξει ο Γιάννης Βισκαδουράκης.

Χθες (Κυριακή), για την 2η αγωνιστική της Γ' Εθνική, ο Εργοτέλης έπαιξε στην Αμαλιάδα με την ΣΦΗΚΑ. Όχι μόνο δεν τον ''τσίμπησε'' αλλά την κατασπάραξε. Απέναντι σε μια ομάδα με έμπειρους παίκτες, οι ''κιτρινόμαυροι'' δέχτηκαν μόλις... 30 πόντους σε όλο το παιχνίδι και ΚΑΝΕΝΑΝ στην 3η περίοδο. Δεν θυμάμαι σε επίπεδο επαγγελματικής κατηγορίας, μια ομάδα - στην έδρα της - να μην πετυχαίνει πόντο σε μια περίοδο! Αν βρείτε κάποια στείλτε στο info@capitano.gr...

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το γκρουπ λειτουργεί καλά και όχι σε ιδανικές συνθήκες. Μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα γκρουπ παικτών που μπορεί να μην ξεχειλίζει από ταλέντο όμως έχουν εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια και μπαίνουν σε κάθε ματς με το μαχαίρι στα δόντια. Παίζουν αυτό που μπορούν, γουστάρουν να κάνουν προπόνηση και να βγάζουν το 100% στο παρκέ. Αυτό μαθαίνω και μπράβο τους.

Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό. Έφυγαν από το Ηράκλειο την Παρασκευή το βράδυ με καράβι, μπήκαν στο πούλμαν, διανυκτέρευσαν στην Αμαλιάδα και την Κυριακή το πρωί είχαν το παιχνίδι. Κέρδισαν δεχόμενοι μόλις 30 πόντους, πήραν ξανά τον δρόμο της επιστροφής για Πειραιά και ίσως κάποιοι ακόμα να... ξυπνήσουν.

Κοντολογίς, 3-4 ημέρες σε λεωφορεία και καράβια, ομάδα που αγωνίζεται σε Εθνική κατηγορία. Μιλάμε για Οδύσσεια, μιλάμε ''ήρωες'' και να με συμπαθάτε για την υπερβολή. Αλλά τι να κάνουν, μπορούν κι αλλιώς έτσι όπως τα έχει κάνει η Ομοσπονδία η οποία μονίμως δίνει ντεσαβαντάζ και προσθέτει ταλαιπωρία στις κρητικές ομάδες...

Ας την προσέξουν αυτή την ομάδα γιατί δείχνει ότι έχει στο dna της να παλεύει, και στον αθλητισμό αυτό είναι το στοιχείο που αξίζει στήριξης και χειροκρότημα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.