Εργοτέλης: Aπό τον «μηδενισμό», στον πρώτο τελικό

SMS

Ο Εργοτέλης αγωνίζεται σήμερα (17.00) στο Λίντο σε ένα ματς -τελικό απέναντι στο Χαλάνδρι, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την ομάδα

Aπό το καλοκαίρι, οι οιωνοί δεν ήταν καλοί για τον μπασκετικό Εργοτέλη. Μια ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ με αποκλειστικό στόχο την σωτηρία στην Γ' Εθνικής. Πέρασε από πολλά κύματα και συνεχίζει να το κάνει, άλλωστε έχει μάθει να ζει με δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

Από τους τραυματισμούς, τις συνεχόμενες ήττες, τις αποχωρήσεις των Μπουμπάρη και Γωνιωτάκη, φτάσαμε στο σημείο να μην ταξιδεύει η ομάδα για το ματς με τον Κρόνο και να ''μηδενίζεται''. Μια απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες, πάρθηκε λίγες ώρες πριν ο Εργοτέλης ταξιδέψει για Αθήνα, εξαιτίας οφειλών της διοίκησης σε τέσσερις παίκτες της ομάδας, οι οποίοι και αρνήθηκαν να ταξιδέψουν.

Το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας βάρυνε ακόμα περισσότερο, σε μια συγκυρία που δεν ήταν καθόλου ευνοϊκή για τους ''κιτρινόμαυρους'', με τον υποβιβασμό να μοιάζει σαν το πιθανότερο αποτέλεσμα, μιας και ουσιαστικά οι τέσσερις παίκτες βρέθηκαν εκτός ομάδας, με το ρόστερ να μην δείχνει ικανό για υπερβάσεις. Θυμίζω ότι ο Εργοτέλης βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 2 νίκες σε 15 ματς.

Όμως, αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις στην συνάντηση της Τρίτης, φαίνεται ότι ο Εργοτέλης θα παίξει τα ρέστα του στο σημερινό (Τετάρτη) εξ' αναβολής παιχνίδι με το Χαλάνδρι (17.00 - Λίντο), με στόχο να βγει πιο δυνατός. Την Κυριακή αγωνίζεται ξανά εντός έδρας απέναντι στον Παναξιακό (Κυριακή - 17.00). Μετά ακολουθεί διακοπή, η ομάδα θα ηρεμήσει και ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, την δεδομένη στιγμή ο Εργοτέλης χρειάζεται την στήριξη των φίλων του σε ένα ματς ''τελικό'' απέναντι σε ένα αντίπαλο που μπορεί να κερδίσει. Τον πρώτο που έχει να δώσει μέχρι το φινάλε της χρονιάς. Ο ρεαλιστικός στόχος, πλέον, είναι η ομάδα να μείνει ενωμένη, να πάει στα playout με τις καλύτερες προϋποθέσεις και εκεί να δώσει ότι μπορεί για να σωθεί.

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες):

1 Αναγέννηση 30 (14-2)

2 Ηλιούπολη 27 (10-7)

3 Πορφύρας 27 (10-7)

4 Πέρα 27 (11-5)

____________________________________

5 Κρόνος Αγίου Δημητρίου 26 (10-6)

6 Άρης Νίκαιας 26 (9-8)

7 Πανναξιακός 24 (8-8)

8 ΚΑΟ Μελισσίων 24 (7-10)

9 Πεντέλη 23 (7-9)

10 Χαλάνδρι 22 (6-10)

11 Κορωπί 20 (4-12)

12 Εργοτέλης 17 (2-13) 1μ.

* οι πρώτες 4 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα μπουν στα Playoffs

** οι υπόλοιπες ομάδες θα μπουν στα Playouts


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.