Εργοτέλης να γουστάρεις!

19:16 | 20/12/2018

Ο σπουδαίος Εργοτέλης νίκησε 3-2 τον Άρη και πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου, αποκλείοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το συγκρότημα του Νίκκι Παπαβασιλείου έπαιξε αρκετά καλά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έβγαλε πάθος και ψυχή και τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο, πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Σε μια άσχημη περίοδο, με συνεχόμενες «γκέλες» στο πρωτάθλημα, ο Εργοτέλης μπόρεσε να πάρει μια παλικαρίσια πρόκριση και ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει σημαντικά και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

O Κατσιμήτρος υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Κοζορώνης, Οικονόμου, Μπάτζιος και Γιακούμπου. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Μπρους, Τσέλιος και Μπουρσέλης, ενώ στις πλευρές της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Κατσούρι, Έφορντ και στην κορυφή ο Ιατρούδης.

Το θέαμα δεν ήταν καθόλου καλό στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, η οποία ήταν «φλύαρη», ενώ η ομάδα του Ηρακλείου έκανε κάποια λάθη και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, αν και είχε την κατοχή. Είχε, βέβαια, υπομονή και στο 44’ σε μια όμορφη αντεπίθεση, ο Τσέλιος δεν κατάφερε αρχικά να σκοράρει, αφού ο Καντιμοίρης απέκρουσε, ωστόσο ο Μπουρσέλης πήρε το «ριμπάουντ» και σημείωσε το 1-0.

Τον αιφνιδίασε…

Στην επανάληψη το σύνολο του Παντελιδη θέλησε να γίνει πιο επιθετικό και ανέβηκε ψηλά για να πιέσει τον Εργοτέλη. Αυτό, βέβαια, επέτρεψε στους παίκτες του Παπαβασιλείου να βρουν χώρους και να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αφού σε 4 λεπτά σημείωσαν 2 τέρματα. Στο 50’ με τον Ιατρούδη και στο 53’ με τον φανταστικό Έφορντ. Ο Άρης, πάντως, έβγαλε αντίδραση και μείωσε στο 57’ με τον Ντιγκινί.

«Καρδιοχτύπησε»

Οι νικητές θέλησαν στη συνέχεια να διαχειριστούν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα. Άφησαν τον Άρη να έχει την μπάλα στα πόδια και με καλή αμυντική λειτουργία δεν του επέτρεψαν ν’ απειλήσει την εστία του Κατσιμήτρου. Αυτά μέχρι και το 70’, όταν έπειτα από αρκετά λάθη, ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας μπήκε και πάλι στο ματς. Στο 74’, έτσι, ο Ντιγκινί με πέναλτι, έπειτα από χέρι του Κοζορώνη, έκανε το 3-2. Οι ηττημένοι ήταν μέχρι το τέλος στο προσκήνιο, αλλά πλην μιας μεγάλης ευκαιρίας με τον Ντιγκινί στο 88’ δεν είχαν να επιδείξουν κάτι άλλο και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρόκριση.

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (69’ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (83’ Μαζουλουξής), Έφορντ, Κατσούρι (46’ Μπουτσάκης).

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Καντιμοίρης, Μπάσα (54’ Σιώπης), Ντιγκινί, Μαρτίνες (47’ Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Βέλεθ (41’ λ.τρ. Δεληζήσης), Μάβραϊ.

4ος όμιλος
Τα αποτελέσματα

  • Αήττητος Σπάτων-ΠΑΟΚ 3-2
  • Εργοτέλης-Άρης 0-6

Η βαθμολογία

  • ΠΑΟΚ 7 (9-2)
  • Εργοτέλης 4 (5-5)
  • Άρης 4 (5-5)
  • Αήττητος Σπάτων 1 (2-9)

Θυμηθείτε το live του αγώνα. 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.