Εργοτέλης: Ο έλεγχος προόδου της σεζόν

Special

Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε και το Capitano.gr παρουσιάζει την πορεία των παικτών του Εργοτέλη στα 22 εφετινά παιχνίδια της κανονικής περιόδου

Mια ιδιαίτερη και πολύ περίεργη χρονιά ολοκληρώθηκε. Τουλάχιστον όσον αφορά την κανονική περίοδο γιατί τα πλει οφ - αουτ που είναι μπροστά μας είναι μια διαφορετική ιστορία, δύο νέες-διαφορετικές λίγκες. Σε αυτά μπορεί να προκύψουν άλλα δεδομένα, τα οποία και θα αξιολογηθούν.

Ο Εργοτέλης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την κανονική περίοδο, με τον αντίθετο από ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ταουσιάνη αποθεώθηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της σεζόν, τερμάτισε στην 4η θέση με την πορεία να κρίνεται επιτυχημένη, με τους πιο απαιτητικούς να έχουν ενστάσεις, κυρίως λόγω του ''μαύρου'' Μαρτίου. Και όπως έγραψε και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Εργοτέλη, Γιώργος Στειακάκης: ''Δίνεται η ευκαιρία πάντως στα play offs να «κλειδώσει» τη συμπάθεια του κόσμου και να ολοκληρώσει επιτυχημένα τη χρονιά, ανεξαρτήτως της επίτευξης της ανόδου, που δεν ήταν, άλλωστε, ο πρωταρχικός στόχος.''

Συνολικά στην κανονική περίοδο έπαιξαν 23 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 21 αγωνίστηκαν έστω και μια φορά βασικοί, έχει την σημασία του και αυτό. Μια σεζόν που ανέδειξε πρωταγωνιστές στους ''κιτρινόμαυρους'', ποδοσφαιριστές που συστήθηκαν στην ποδοσφαιρική Ελλάδα αλλά και παίκτες που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα. Πάμε να τους δούμε τι έκαναν στις 22 αγωνιστικές της Superleague 2.

triergotr223katis.jpg#asset:289341


Ο Κατσιμήτρος, ο Μπάτζιος και οι άλλοι

Ο Κατσιμήτρος είναι ανάμεσα στους 2-3 καλύτερους τερματοφύλακες της κατηγορίας. Δεν έχασε παιχνίδι (22), στα περισσότερα με πολύ καλές εμφανίσεις, κομβικές επεμβάσεις και χωρίς το μεγάλο λάθος.

Οι περισσότεροι παίκτες στην άμυνα ανέβασαν τις μετοχές τους. Εξαιρετικός ο αρχηγός Μπάτζιος, καλή η παρουσία και του παρτενέρ του Μαζουλουξή, με κάποια επιπόλαια λάθη, αρκετά στην κακή περίοδο της ομάδας. Ο Σερβιλάκης ''συστήθηκε'' στην κατηγορία, καλές εμφανίσεις και από τον Ποζατζίδη, οι δυο τους έδωσαν 5 ασίστ και μοιράστηκαν την αριστερή πλευρά στην άμυνα.

Λύσεις και τρεξίμα έδωσε ο Κατσούρι στα δεξιά, λίγα πράγματα από τους Νεράλ και Μπότε, έχουν άλλοθι τους τραυματισμούς, μόλις 16 λεπτά έπαιξε ο Σαρρής ενώ πήρε το βάπτισμα του πυρός ο νεαρός Αλβανός αμυντικός Κόλα.

5055838-1.jpg#asset:280798


Η εντυπωσιακή εκκίνηση των χαφ και η πτώση...

Στους κεντρικούς χαφ τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα όπως και η πορεία τους. Ο Πέιος στην θέση ''6'' έδωσε πολλές μάχες, ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους στόπερ και τα χαφ. Ένας από τους διακριθέντες της σεζόν ανασταλτικά, στα αρνητικά οι πολλές κίτρινες (8) που δέχτηκε.

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής ομάδας ήταν ο Άπι. Ήρθε σαν άγνωστος μεταξύ αγνώστων το καλοκαίρι, έδωσε το στίγμα του, παίκτης που ξέρεις τι να περιμένεις και πάντα παίζει στο 100%. Αμέτρητα χιλιόμετρα και καλός χαρακτήρας, απαραίτητος σε μια ομάδας.

Δημιουργικά οι Μπουρσέλης - Μπουτσάκης και Τσέλιος τράβηξαν όλο το ''κουπί''. Ο Μπουρσέλης έδωσε λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο (μόλις 5 βασικός), ο Μπουτσάκης ξεκίνησε πολύ καλά όμως στη συνέχεια έπεσε η απόδοση του ενώ και ο Τσέλιος είχε τις πολύ καλές του μέρες (βλ. Ιωνικός) όμως σε κάποια ήταν ''εξαφανισμένος'', δεν έκανε το step up. Ντεμπούτο έκανε χθες ο νεαρός Παρασκευάς Ντουμάνης, έπαιξε 75 λεπτά με τον Απόλλωνα, πρόλαβε να καταγράψει μια ασίστ.

Σε γενικές γραμμές, τα χαφ του Εργοτέλη ήταν η δύναμη του μέχρι και τα μέσα του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια κούραση, τραυματισμοί έπαιξαν το ρόλο τους στην αγωνιστική πτώση των περισσότερων παικτών που έπαιξαν στη μεσαία γραμμή του Εργοτέλη. Χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του Μαρτίου και μέχρι χθες Μπουτσάκης - Μπουρσέλης και Τσέλιος δεν σημείωσαν κανέναν γκολ ενώ δεν μοίρασαν ούτε μια ασίστ, δείγμα της όχι τόσο μεγάλης επιρροής τους στα ματς.

5233474-1.jpg#asset:279730


Ο πρωταγωνιστής Μανουσάκης και η αποκάλυψη

Η αποκάλυψη του φετινού Εργοτέλη ήταν ο Γιώργος Μανουσάκης. Για τον 23χρονο έγραψα τις προηγούμενες ημέρες. Γεμάτη σεζόν, 22 ματς με 7 γκολ και 3 ασίστ και μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων. Με πολύ καλές αλλά και μέτριες εμφανίσεις στο ενεργητικό του ο Κόνραντ, χρήσιμη προσθήκη το καλοκαίρι, έκανε καλό φινις φτάνοντας τα 6 γκολ.

Οι νεαροί φορ Κωστανάσιος και Πατρινός πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής, δούλεψαν αρκετά στο παιχνίδι και οι άνθρωποι του Εργοτέλη τους πιστεύουν. Έχουν το μέλλον μπροστά τους, ακόμα είναι κάπως ''άγουροι''. Διαφορετικοί επιθετικοί, ο Πατρινός είναι περισσότερο 9αρι, ο Κωστανάσιος - ίσως - μπορεί να προσφέρει περισσότερα αγωνίζομενος στα πλάγια.

Προβληματική η σεζόν για τον Κουατένγκ (μόλις 8 ματς) , σαν συνέπεια του σοβαρού τραυματισμού του ενώ σίγουρα ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον νεαρό Κοκκίνη, ο οποίος με το σπαθί του κέρδισε χρόνο συμμετοχής, ήταν πολύ καλός όσες φορές κλήθηκε να βοηθήσει και να δώσει πλάτος,14 ματς - 2 γκολ - 2 ασίστ, παίκτης πρότζεκτ για τον Εργοτέλη. Σαν αλλαγή μπήκε ο Αντώνης Αλεξάκης σε 4 ματς, θέλει ακόμα δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο εντυπωσιακός Εργοτέλης και η τελική βαθμολογία

Πλέι οφ ανόδου: Πρόγραμμα και ημερομηνίες

Οι «μάχες» παραμονής του ΟΦΙ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.