Eργοτέλης, ο πρωταγωνιστής!

Απόψεις

Η ομάδα του Ηρακλείου κέρδισε για 4η φορά στα τελευταία 5 παιχνίδια και εμφανίζεται έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Superleague 2

Ο Εργοτέλης κέρδισε και το απόγευμα της Κυριακής, ανέβηκε στην 4η θέση της Superleague και είναι έτοιμος να διεκδικήσει ότι του αναλογεί. Η ομάδα του Ηρακλείου κατάφερε να κρατήσει για 5o σερί παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα και δείχνει ότι με αυτό το ''όπλο'' θα πορευτεί μέσα στην σεζόν.

Ο κόουτς ξέρει καλά την ομάδα

Ο Γιάννης Ταουσιάνης, με δεδομένο όλο αυτό το ''μπάχαλο'' με την κατηγορία και την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της, έδωσε μεγάλη βάση στην αμυντική συνοχή της ομάδας. Παρεμβαίνει νωρίς στα ματς, οι αλλαγές του βγαίνουν και δείχνει να γνωρίζει καλά την ομάδα που βρίσκεται. Κι αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό όμως είναι - ίσως - από τα πιο σημαντικά ατού ενός κόουτς. Να ξέρει, δλδ τι παίκτες έχει, πότε και που να τους χρησιμοποιήσει.

Ο Εργοτέλης παρουσιάζει φέτος ένα σύνολο που δεν ''ντρέπεται'' να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο, δεν ''τα χάνει'' όταν πιέζεται στα τελευταία λεπτά και έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, δείχνει ένα πραγματικά καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Με στυλοβάτες στην αμυντική γραμμή τους Μπάτζιο - Πέιο, Μαζουλουξή, Σερβιλάκη και τον Κατσιμήτρο στο τέρμα, ο Εργοτέλης έχει αποκτήσει συνοχή. Οι 3 από τους 5 δεν έχουν χάσει λεπτό στα 7 παιχνίδια και γενικά, σε αυτές τις θέσεις δεν γίνονται ''πειράματα'', άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις.

Στα χαφ πρωταγωνιστές είναι οι Μπουτσάκης και Μπουρσέλης. Οι δυο τους έχουν από μια ασίστ και ένα γκολ, ο Άπι τρέχει για... όλους ενώ σημαντική συνεισφορά και από τον Τσέλιο. Στην επίθεση οι ''κιτρινόμαυροι'' - μέχρι στιγμής - έχουν πάρει βοήθεια από ποδοσφαιριστές που δεν περίμεναν. Κι αυτό γιατί οι Κουατένγκ, Κωστανάσιος αλλά και ο Κόνραντ δεν έχουν πιάσει τα στάνταρ που μπορούν, σε αντίθεση με τον Μανουσάκη που δείχνει έτοιμος για το ''step up'' την εφετινή σεζόν, τον Πατρινό ο οποίος δείχνει πολύ καλά στοιχεία αλλά και τον 21χρονο Κοκκίνη ο οποίος ''συστήθηκε'' στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από την ''κιτρινόμαυρη'' φανέλα. Ένα παιδί που πιστεύουν αρκετά στον Εργοτέλη.

Oι αριθμοί

Ο Γιάννης Ταουσιάνης έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 20 ποδοσφαιριστές, στα πρώτα 7 παιχνίδια. Η ομάδα έχει σκοράρει 6 φορές ενώ έχει δεχθεί μόλις 3 τέρματα. Συνολικά έχουν σκοράρει 5 ποδοσφαιριστές, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης, Πατρινός, Μανουσάκης (2) και Κόνραντ. Τις τέσσερις ασίστ έχουν δώσει οι Ποζατζίδης, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης και Κοκκίνης ενώ οι συνολικά 22 κίτρινες κάρτες αποδεικνύουν ότι φέτος οι ''κιτρινόμαυροι'' είναι διατεθειμένοι να αμυνθούν. Τις περισσότερες κάρτες έχει δεχθεί ο Πέϊος (5).

Η συνέχεια

Ο Εργοτέλης έβγαλε με επιτυχία την απαιτητική επτάδα της αρχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν. Τουναντίον, η Superleague 2 είναι ένα ''μικρό'' σε αγωνιστικές πρωτάθλημα και τα περισσότερα παιχνίδια είναι ισορροπημένα. Έτσι, την επόμενη αγωνιστική (8) ο Εργοτέλης παίζει στην Ιεράπετρα απέναντι στον ΟΦΙ, ματς ειδικών συνθηκών, την 9η αγωνιστική υποδέχεται την φιλόδοξη Παναχαϊκή στο Παγκρήτιο ενώ ολοκληρώνει τον Φεβρουάριο με τους αγώνες σε Δράμα (10η) και Απόλλων Λάρισας (11η) στο Ηράκλειο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.