Eργοτέλης - πλέι οφ: Ο... κομβικός Πλατανιάς και οι ισοβαθμίες

Απόψεις

Αναλύσεις και... προβλέψεις για το φινάλε του πρωταθλήματος και τη μάχη της 6ης θέσης, ανάμεσα σε Εργοτέλη, ΑΕ Καραϊσκάκης και Απόλλων Λάρισας

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν και τον Εργοτέλη να βρίσκεται κάτω από την 6αδα, η πραγματικότητα είναι ότι ΑΕ Καραϊσκάκης και Απόλλων Λάρισας καθορίζουν τις τελευταίες θέσεις στα πλέι οφ. Όλα τα παραπάνω, αν λάβουμε σαν δεδομένο ότι Λεβαδειακός και Χανιά θα βρεθούν στην πρώτη τετράδα. Αυτά, αποτυπώνονται με βάση την λογική και την έως τώρα βαθμολογία.

Tο πρόγραμμα της Superleague 2 διαμορφώνει καταστάσεις, ''σηκώνει'' προβλέψεις και δίνει στον Πλατανιά τον τίτλο της πλέον... κομβικής ομάδας για την πολύτιμη 6η θέση. Κι αυτό γιατί η ομάδα των Χανίων θα αντιμετωπίσει Απόλλων Λάρισας και ΑΕ Καραϊσκάκης μέχρι το φινάλε, ομάδες που διεκδικούν με τον Εργοτέλη την είσοδο στα πλέι οφ.

Προβλέψεις

Με το σύνολο του Γιάννη Ταουσιάνη (28 βαθμοί) να υποδέχεται την Δόξα και τον Απόλλων Πόντου, και να ταξιδεύει στα Χανιά για να αναμετρηθεί απέναντι στην φορμαρισμένη ομώνυμη ομάδα, το... κομπιουτεράκι των προβλέψεων μου, δίνει στον Εργοτέλη 34+ βαθμούς στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης (31 βαθμοί) έχει δύο εκτός έδρας παιχνίδια, με Πλατανιά και Κέρκυρα, ενώ υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννενα την προτελευταία αγωνιστική. Στους 34+ βαθμούς και εδώ, η ομάδα της Άρτας έχει την ισοβαθμία με τον Εργοτέλη, με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας που θα διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω.

Ο Απόλλων Λάρισας με 30 βαθμούς φιλοξενείται από ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης ενώ υποδέχεται τον Πλατανιά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο Εργοτέλης υστερεί και με τους Θεσσαλούς, όμως το δυσκολότερο πρόγραμμα τους, δίνει περισσότερες πιθανότητες στην ομάδα του Ηρακλείου.

Στην ομάδα της Λάρισας, όσον αφορά τους βαθμούς, η πρόβλεψη είναι δυσκολότερη, με μπερδεύει αρκετά το ΠΑΣ Γιάννενα - Απόλλων Λ. της τελευταίας αγωνιστικής, ίσως αυτό κρίνει και το αν ο Εργοτέλης ολοκληρώσει τη σεζόν εντός 6αδας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα 46

2. Απόλλων Σμύρνης 39

3. Χανιά 37*

4. Λεβαδειακός 37

5. Καραϊσκάκης 31

6. Απόλλων Λάρισας 30

.......................

7. Εργοτέλης 28

8. Παναχαϊκή 25

9. Δόξα Δράμας 23*

10. Πλατανιάς 23

11. Κέρκυρα 0

12. Απόλλων Πόντου -3

* Παιχνίδι λιγότερo

Κριτήρια Ισοβαθμίας

Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

β. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ε. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Κοιλιάρας!

Μια από τα ίδια: Δευτέρα και «τηλεοπτικός» ο Εργοτέλης

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-3: Δείτε τα γκολ του αγώνα

Η βαθμολογία της Super League 2

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.