Εσύ ακόμα να δεις το English Game;

SMS

Η νέα σειρά του Netflix θα σε ταξιδέψει στα χρόνια της ''γέννησης'' του ποδοσφαίρου

Μέρες καραντίνας και απομόνωσης αυτές που διανύουμε, μέρες που οι περισσότεροι ψάχνουν την διέξοδο τους, μέσα (και) από την δημοφιλέστερη πλατφόρμα ταινιών.

Μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων του Netflix, το ''The English Game'', θα σε μεταφέρει στα χρόνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αγγλίας. Συγκεκριμένα, στο πολύ μακρινό 1879.

Χωρίς προπονητές, χωρίς συστήματα, ούτε καν σορτς και στολές. ''Ταξιδεύουμε'' στην εποχή που ανακαλύφθηκε το άθλημα από τους Άγγλους και άρχισε να πραγματοποιεί τα πρώτα δειλά βήματα προς τον επαγγελματισμό.

Από την μια ο Σκωτσέζος Φέρκους Σούτερ, από την άλλη ο Άρθουρ Κινέρντ: Μια ιστορία που θα λατρέψουν οι λάτρεις του αθλήματος, όμορφα ''ντυμένη'' από μουσική, επαγγελματισμό σε φωτογραφία, σκηνικά, ρουχισμό, σε μεταφέρει σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο.

Η φτωχή πλην τίμια Ντάργουιν (Darwen) της Αγγλίας, μια ομάδα εργατών, απέναντι στην ισχυρή Old Etonians, την ομάδα των πλουσίων η οποία αποτελείται από τους καλύτερους παίκτες της εποχής.

Η σειρά περιγράφει με έναν ρομαντικό τρόπο τις αντιθέσεις ανάμεσα στα τότε κοινωνικά στρώματα, αποτυπώνοντας παράλληλα το πάθος, την φιλία, ακόμα και την προδοσία, σε μια άγνωστη εποχή με πολλές προεκτάσεις.

Σειρά που την βλέπεις σε... μια μέρα, μπορεί να μην είναι κάποιο αριστούργημα, όμως αποζημιώνει την μεγαλύτερη πλειοψηφία των ''ταινιοφάγων'' ποδοσφαιρόφιλων.

Καλή θέαση!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.