Εθνική Ελλάδας: Ευκαιρία για δοκιμές, αυτό είναι το πλάνο του Πογέτ με Νέα Ζηλανδία

12:00 | 17/11/2023

Το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία δίνει την ευκαιρία στον Γκουστάβο Πογέτ να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα και πρόσωπα, ενόψει και του αγώνα με τη Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης.

Η Εθνική Ελλάδας δίνει το βράδυ της Παρασκευής (17/11, 19:00, ALPHA, LIVE SPORT24) φιλικό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία στη Ριζούπολη, με παρουσία ελάχιστων φιλάθλων στα επίσημα, αφού το γήπεδο δεν πληροί τις προδιαγραφές για διεθνείς αγώνες.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το αποψινό ματς, τόνισε πως το κλίμα εντός της ομάδας είναι εξαιρετικό, ενώ εμφανίστηκε ειλικρινής σε ό,τι αφορά στο κίνητρο που πρέπει να βρουν οι παίκτες του στο φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία, αφού ο αντίπαλος δεν είναι και ο πιο θελκτικός. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν κίνητρο να αποδείξουν πράγματα στον έμπειρο τεχνικό ενόψει και των αγώνων του Μαρτίου για τα playoffs του Nations League.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ουρουγουανός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάποιες δοκιμές στην αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία. Φαβορί για κάτω από τα γκολπόστ είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, με τους Λάζαρο Ρότα, Γιώργο Βαγιαννίδη να διεκδικούν μία θέση στα δεξιά και τον Κώστα Τσιμίκα να αναμένεται να ξεκινήσει στα αριστερά, ενώ το δίδυμο των Ντίνου Μαυροπάνου και Παντελή Χατζηδιάκου δεν πρόκειται να αλλάξει.

Στη μεσαία γραμμή, λόγω και της απουσίας του Μανώλη Σιώπη που έχει ενοχλήσει στον προσαγωγό, ο Δημήτρης Κουρμπέλης αναμένεται να αγωνιστεί στο "6" με τον Πέτρο Μάνταλο και τον αρχηγό, Τάσο Μπακασέτα μπροστά του.

Όσον αφορά στην επιθετική τριπλέτα, ο Πογέτ αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στον φορμαρισμένο Γιάννη Κωνσταντέλια να πάρει φανέλα βασικού, με τον Γιώργο Μασούρα να αγωνίζεται στο άλλο άκρο και τον Γιώργο Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης. Αν και πιθανότητες έχει και ο Βαγγέλης Παυλίδης. Προφανώς, απ' την στιγμή που πρόκειται για φιλικό, ο 56χρονος τεχνικός έχει την άνεση να προχωρήσει σε αρκετές δοκιμές και αλλαγές κατά τη διάρκεια του ματς.

Θυμίζουμε πως η Εθνική αντιμετωπίζει την Τρίτη (21/11, 21:45) τη Γαλλία για την 8η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών του Euro, δίχως να έχει ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης, απ' την στιγμή που η Ολλανδία έχει δύο παιχνίδια απέναντι σε Ιρλανδία και Γιβραλτάρ.

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.