Εθνική ομάδα: Τι εξασφαλίζουμε με νίκη επί του Κοσόβου στο Βόλο

15:10 | 12/06/2022

Η Ελλάδα υποδέχεται απόψε στο Πανθεσσαλικό το Κόσοβο για την 4η αγωνιστική του Nations League.

Οι διεθνείς μας έκαναν το 3/3 κόντρα στην Κύπρο επικρατώντας με 3-0, μετά τις νίκες επί της Βόρειας Ιρλανδίας και του Κοσόβου, μέσα στο μήνα. Έτσι με ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα, η Ελλάδα εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον όμιλό της και μαθηματικά, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στις δύο αναμετρήσεις με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία στις 24 και 27 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Παράλληλα, ανεβαίνει κατηγορία στο Nations League, από τη League C στη League B, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να προκριθεί στην τελική φάση του EURO 2024, μέσω των μπαράζ, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της εκεί μέσω της προκριματικής φάσης, η κλήρωση της οποίας είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβρη. Τον ερχόμενο Μάρτιο, η εθνική ομάδα στα μπαράζ της διοργάνωσης θα χρειαστεί να αποκλείσει δύο ομάδες από την τρίτη κατηγορία στον ημιτελικό και στον τελικό, ώστε να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου του 2024. Στην πρώτη θέση στην παρούσα φάση βρίσκονται η Τουρκία, το Καζακστάν και η Γεωργία.

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 9

2. Κόσοβο 6

3. Βόρεια Ιρλανδία 1

4. Κύπρος 1

Οι 54 χώρες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους, με κριτήριο το Ranking τους στην UEFA. Οι τρεις πρώτες λίγκες απαρτίζονται από 16 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους και η τέταρτη από 7 ομάδες, που χωρίζονται σε 2 group.

Οι νικήτριες κάθε Λίγκας, συμπεριλαμβανομένης και της League C που βρίσκεται η Ελλάδα, θα αναμετρηθούν μέσω μίας τελικής τετράδας , με στόχο την εξασφάλιση των τριών τελευταίων εισιτηρίων για την τελική φάση του Euro 2024. Οι ουραγοί της 1ης και της 2ης κατηγορίας υποβιβάζονται, οι νικητές της 2ης και της 3ης κατηγορίας προβιβάζονται.

Τα προκριματικά του EURO 2024, θα εξασφαλίσουν την πρόκριση 20 ομάδων μέσω της πρώτης και της δεύτερης θέσης στους ομίλους, 3 από το Nations League και μία θα είναι η διοργανώτρια Γερμανία.

Σε περίπτωση που κάποιες ομάδες προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Euro 2024, η θέση που μένει κενή από τους «4» του Nations League συμπληρώνεται από την ομάδα που τερματίζει στην αμέσως επόμενη θέση. Αυτό πώς εξυπηρετεί την Ελλάδα; Αν δεν καταφέρει να νικήσει στην τελική τετράδα της League C, ελπίζει όποια ή όποιες ομάδες την προσπεράσουν να έχουν προκριθεί απ΄ευθείας μέσω της διαδικασίας των προκριματικών.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.