Έτσι αποφάσισαν την αποχή οι διαιτητές, τι γίνεται με Football League

SMS
16:28 | 20/12/2018

Πώς έφτασαν στην αποχή οι διαιτητές της Super League και τι γιατί δεν απέχουν και οι διαιτητές της δεύτερης κατηγορίας.

Η απόφαση των διαιτητών να απέχουν από το πρωτάθλημα της Super League ήταν μία συντονισμένη κίνηση που ουσιαστικά άρχισε από το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της είδησης του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου.

Οι διαιτητές άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω τηλεφώνων και e-mails και προς το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε πιο οργανωμένο το όλο θέμα για να καταλήξουν το πρωί της Πέμπτης στην απόφαση της αποχής.

Βέβαια, πριν παρθεί η οριστική απόφαση, για την οποία οι διαιτητές κατέληξαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπήρξαν συζητήσεις με την πλευρά της ΚΕΔ. Η Επιτροπή Διαιτησίας και δη ο Περέιρα προσπάθησε να τους αλλάξει γνώμη ώστε να γίνει κανονικά αυτή η αγωνιστική της Super League και έπειτα να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ενέργειες για να αλλάξει η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής αλλά και η ΕΠΟ κατάλαβαν εξ αρχής πως οι ρέφερι είναι αποφασισμένοι για αποχή, όπως και επιβεβαιώθηκε.

Το θέμα, βέβαια, είναι τι θα γίνει με τους διαιτητές της Football League, αφού μοιάζει κάπως παράταιρο να γίνει κανονικά η αγωνιστική στη δεύτερη κατηγορία όταν οι συνάδελφοί τους στην πρώτη απέχουν θέλοντας να συμπαρασταθούν στον Τζήλο.

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχει κάτι επ' αυτού και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι αγώνες της Football League αυτό το σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά. Εξάλλου, η όλη δράση που άρχισε από τους διαιτητές την Τετάρτη, αφορούσε την Super League. Ισως οι άλλοι να θεωρούνται «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.