Έτσι θα επαναλειτουργήσει το Παγκρήτιο Στάδιο

17:01 | 05/02/2024

Έτσι θα επαναλειτουργήσει το Παγκρήτιο Στάδιο από την Τρίτη

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Ηρακλείου (Αθλητισμού, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ), εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και της ΕΛΑΣ, καθώς και μηχανικών εναεριτών, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την αποκατάσταση της ζημιάς του στεγάστρου και της επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου.

Όπως αποφασίστηκε, θα πρέπει να αφαιρεθούν συνολικά περίπου 1.500 τ.μ. από το στέγαστρο της ανατολικής πλευράς του Σταδίου, να σφραγιστεί το υπόλοιπο και να αντικατασταθεί όλη η μεμβράνη, εκτάσεως περίπου 6.000 τ.μ.. Η διαδικασία της αποξήλωσης θα διαρκέσει 15 ημέρες - εκτός απροόπτου - και τότε θα μπορεί να αδειοδοτηθεί ξανά η χρήση του Σταδίου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσης, από την Τρίτη 6/2 θα λειτουργήσει ξανά το βοηθητικό γήπεδο, όπως και όλοι οι εσωτερικοί χώροι του Σταδίου πλην του κολυμβητηρίου και του γυμναστηρίου, οι οποίοι θα δοθούν σε χρήση την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8/2. Η είσοδος όπως και η στάθμευση των οχημάτων για όλες τις δραστηριότητες θα γίνεται από τη Θύρα 1, στη δυτική πλευρά του Σταδίου.

Επίσης, από αύριο Τρίτη 6/2 θα δοθεί ξανά σε κυκλοφορία η οδός Σπύρου Μουστακλή.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης τόνισε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην υπάρξει χρέωση στα Σωματεία και στα μέλη του Παγκρητίου Σταδίου για τις μέρες που αυτό δεν λειτούργησε για λόγους ασφαλείας. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες από τη Διοίκηση της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ. Παράλληλα, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μανόλη Χαλιούτη, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, να μπορούν οι αθλητές, -τριες με υποχρεώσεις σε εθνικές διοργανώσεις, να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους στο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου, στο οποίο θα μεταφέρονται δωρεάν μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης από την πλευρά του, σε δήλωσή του ανέφερε ότι με τις συγκεκριμένες ενέργειες αποκαθίσταται η ασφάλεια της χρήσης, που είναι και το βασικό ζητούμενο, καθώς και ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου είναι έτοιμη να προχωρήσει στην οριστική τεχνική έκθεση αμέσως μετά την επίσκεψη των εναεριτών και την αποκατάσταση του στεγάστρου. Επίσης, επεσήμανε ότι η συνδρομή της Πολιτείας στην όλη προσπάθεια είναι καθοριστική, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις συντήρησης του Σταδίου είναι ιδιαίτερα αυξημένες, 20 χρόνια μετά την κατασκευή του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός, ο Πρόεδρος της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Κώστας Βαρδαβάς, η Δημοτική Σύμβουλος Άρια Χουρδάκη, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη, της Περιφέρειας Κρήτης Χαρά Τριαματάκη, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Μανουσάκης και Δήμητρα Κενδριστάκη και του ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ, Δημήτρης Τζιράκος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.