Το κόμμα του Βαρουφάκη κατηγορεί την ΕΠΟ για αγκυλωτό σταυρό στη φανέλα της Εθνικής
Αιχμηρή τοποθέτηση, στην οποία κάνει λόγο για σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις στην καινούργια φανέλα της Εθνικής, έκανε το ΜεΡΑ 25.
Μέσω τοποθέτησης του εκπροσώπου τύπου, Έρικ Μιλτιάδη, Έντμαν, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη κατηγορεί την ΕΠΟ για ναζιστικές παραπομπές του σχεδίου στο μπροστινό μέρος της νέας εμφάνισης.
Ανέφερε συγκεκριμένα:
«"Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’ αόρατου εχθρού…" έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως "όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες".
Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κύριο Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις.
Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία».