Πιθανοί αντίπαλοι: Τα σενάρια για τα νοκ-άουτ της Εθνικής

08:54 | 07/09/2022

Μια εκ των Τσεχίας και Πολωνίας φαίνεται πως θα είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στους «16» του Ευρωμπάσκετ την Κυριακή.

H φάση των ομίλων ολοκληρώνεται και για πολλούς, το Eurobasket αρχίζει τώρα! Η Εθνική μας έκανε χθες (Τρίτη) το απόλυτο, προκρίθηκε ήδη σαν 1η στην επόμενη φάση, το ίδιο συνέβη και με την Σερβία. Το δεδομένο είναι τους πολύ ποιοτικούς Σέρβους του πετυχαίνουμε μόνο στον τελικό (αν προχωρήσουν και οι δύο), ενώ πλέον τα πράγματα έχουν γίνει περισσότερο ξεκάθαρα, για τους αντιπάλους μας την ερχόμενη Κυριακή (10/9), με το καλό και την Τρίτη (12/09).Ο αγώνας της Εσθονίας (Πέμπτη) αποτελεί την μοναδική εκκρεμότητα, πρακτικά το μυαλό είναι στα νοκ αουτ.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Στο πρώτο νοκ άουτ ματς, την Κυριακή, η Ελλάδα ως πρώτη του Γ' ομίλου θα παίξει με την τέταρτη του Δ' ομίλου, η οποία θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ της Τσεχίας και του Ισραήλ, ο οποίος θα ξεκινήσει 30 λεπτά μετά από αυτόν της Εθνικής με την Εσθονία (8/9 στις 18:30). Αν η Τσεχία κερδίσει, θα είναι η αντίπαλος μας, ενώ αν χάσει και έρθουν οι φυσιολογικές νίκες των Φινλανδών και των Σέρβων, θα παίξουμε απέναντι στους Πολωνούς.

Αν προκριθούμε, στους 8 θα αντιμετωπίσουμε θα αντιμετωπίσουμε ή με τον 2ο στον όμιλο του ''θανάτου'' ή με τον 3ο του 1ου ομίλου. Αν η Σλοβενία κερδίσει την τελευταία αγωνιστική, τότε η Γερμανία - εκτος απροόπτου - θα είναι 2η, σε αντίθετη περίπτωση η Γαλλία θα τερματίσει στη 2η θεση. Στον πρώτο όμιλο, ο νικητής του Τουρκία-Ισπανία θα πάρει την πρώτη θέση, ενώ ο ηττημένος μπορεί να βρεθεί από δεύτερος μέχρι και τρίτος. Μαυροβούνιο και Βέλγιο είναι οι επικρατέστερες ομάδες για την τρίτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναι και σπαθιά θα καταπιεί!

Η εμφάνιση καριέρας του ασταμάτητου Γιάννη!

Ιτούδης: «Μου άρεσε αυτό που έγινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.