Euroleague: Καταδικάζουμε όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ»

10:00 | 05/05/2022

Με εννέα δεύτερα αγωνιστικού χρόνου να απομένουν πριν το φινάλε του 5ου ματς των πλέι οφ της Euroleague, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό, και ενώ είχε κριθεί ο νικητής του αγώνα, οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά θεωρώντας εκ παραδρομής πως είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες του Ολυμπιακού την πρόκριση στο Βελιγράδι.

Αφού ζητήθηκε από τα μεγάφωνα, να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι από το παρκέ, ο αγώνας συνεχίστηκε μέχρι το τελικό 94-88. Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση μετά το Game 5 στην οποία τονίζει πως «καταδικάζουμε όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ».

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωσή της η Euroleague αναφέρει:

«Η EuroLeague Basketball θα ήθελε να καταδικάσει τις ενέργειες που έλαβαν χώρα στα τελευταία λεπτά του Game 5 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό. Η έλλειψη ασφάλειας στη διάρκεια του αγώνα οδήγησε στην εισβολή στον αγωνιστικό χώρο με την αναμέτρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη, οδηγώντας τους διαιτητές να σταματήσουν την αναμέτρηση μέχρι να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή ασφάλεια. Άλλες σοβαρές παραλείψεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των καπνογόνων, των λέιζερ και των κροτίδων, παρατηρήθηκαν επίσης από την EuroLeague Basketball. Τα αρμόδια όργανα θα αναλύσουν όλα τα στοιχεία και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Η EuroLeague Basketball θα ήθελε να ξεκαθαρίσει πως όσα συνέβησαν δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες της διοργάνωσης, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την απόλαυση της EuroLeague σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.