Europa Conference: Ποια είναι η διοργάνωση που το Παγκρήτιο θέλει τον τελικό

15:42 | 22/11/2019

Ποια είναι η νέα διοργάνωση που έρχεται το 2021 και ο Αυγενάκης και η ΕΠΟ θέλουν να γίνει ο τελικός στο Παγκρήτιο;

Επί της ουσίας πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση που δημιουργεί η UEFA για να βοηθήσει και τις ομάδες που προέρχονται από τα χαμηλά στρώματα του ranking και από τις πιο αδύναμες χώρες στη βαθμολογία της. Θυμίζουμε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν τρεις ήταν οι μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις: το Champions League, το Κύπελλο UEFA και το Κύπελλο Κυπελλούχων. Με την έλευση του Europa League καταργήθηκε το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ποιες ομάδες θα συμμετέχουν συνολικά;

Δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν από τα play off του Europa League θα μπουν κατευθείαν στους ομίλους του Europa Conference League.

Οι άλλες 22 θα προκύψουν από τα προκριματικά του Europa Conference League. Οι 5 θα προκύψουν από ομάδες που αποκλείστηκαν από τα προκριματικά του Champions League και του Europa League.

Συγκεκριμένα:

> 20 ομάδες που θα αποκλειστούν από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League θα μπουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

> Οι 10 που θα προκριθούν θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και οι 5 που θα προκύψουν θα κληρωθούν με άλλες 5 ομάδες που αποκλείστηκαν από τον 3ο προκριματικό του Europa League.

> Οι νικητές των ζευγαριών αυτών θα πάρουν άλλα 5 εισιτήρια για τους ομιλούς του Europa Conference League.

> Oι άλλες 17 θέσεις θα προκύψουν από τα προκριματικά των ομάδων που θα συμμετέχουν μέσω των πρωταθλημάτων τους.

> Στον 1ο προκριματικό θα μπουν 72 ομάδες από τα πρωταθλήματα των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 29-55 στο UEFA ranking.

> Οι 36 νικήτριες θα προστεθούν στις 54 του 2ου προκριματικού. Ομάδες από τα πρωταθλήματα των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 6-29 στο UEFA ranking. Μεταξύ αυτών δηλαδή θα είναι η 6η της Ρωσίας, η 5η της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

> Οι 45 νικήτριες θα προστεθούν στις 7 του 3ου προκριματικού γύρου. Ομάδες από τα πρωταθλήματα των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 6-12. Δηλαδή η 5η της Ρωσίας και η 4η της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και της Αυστρίας.

> Οι 26 νικήτριες θα προστεθούν στις 8 των play off. Ομάδες από τα πρωταθλήματα των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 1-5 στο UEFA ranking. Δηλαδή η 7η της Ισπανίας, της Αγγλίας (πιθανότατα γιατί οι Αγγλοι θα δίνουν αρχικά την θέση στο νικητή του Carabao Cup), της Γερμανίας και της Ιταλίας και η 6η της Γαλλίας συν οι 3 ομάδες που θα έχουν αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό του Europa League.

> Οι 17 που θα προκύψουν θα μπουν στους ομίλους.

Θα σχηματιστούν 8 όμιλοι των 4 ομάδων με ματς εντός κι εκτός έδρας και στη συνέχεια θα έχουμε τα νοκ άουτ ματς των 16, τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός. Θθα γίνουν συνολικά 141 αγώνες σε 15 αγωνιστικές εβδομάδες, ακριβώς όπως και στο Europa League.

Ο νικητής του Europa Conference League θα κερδίζει αυτόματα το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόταση για ευρωπαϊκό τελικό στο Παγκρήτιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.