Europa Conference League: Τι ισχύει με το Παγκρήτιο

17:50 | 15/11/2019

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του τελικού του 2022 ή του 2023 της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, του Europa Conference League, η οποία θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, θα υποβάλλει , μαθαίνω, η ΕΠΟ στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία! Στόχος να διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο Στάδιο, όποιος τελικός από τους δύο κι αν ανατεθεί στη χώρα μας! Η επιλογή του Ηρακλείου και του Παγκρητίου έχει να κάνει και με το «σπίτι της Εθνικής ομάδας».

Υπήρξε βέβαια έντονο παρασκήνιο. Στις συναντήσεις τους τελευταίους μήνες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με αξιωματούχους των FIFA/UEFA, είχε συζητηθεί η διάθεση και το ενδεχόμενο της διεξαγωγής διοργανώσεων ή τελικών τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Μάλιστα στο τέλος Ιουλίου, σε επαφή του Λευτέρη Αυγενάκη με στελέχη των FIFA/UEFA, «ξεπάγωσε» το κονδύλι που είχαν εγκρίνει οι Ευρωπαίοι για το στέγαστρο στο Παγκρήτιο, το οποίο δεν είχε απορροφηθεί από την ΕΠΟ στις αρχές του 2019 και έτσι δεν αγωνίστηκε στην Κρήτη η Εθνική για τα προκριματικά του Euro2020. Υπολογίζεται, ωστόσο, να το χρησιμοποιήσει ως μόνιμη έδρα για τα ματς του Μουντιάλ 2022.

Τώρα, λοιπόν, η τοποθέτηση του στεγάστρου μαζί με τις υπόλοιπες αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης του Παγκρητίου, στις οποίες είναι απαραίτητη η συνεχής βοήθεια από την Πολιτεία, γίνεται προσπάθεια να συνδυαστούν και με τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού. Ετσι, η ΕΠΟ προχωράει, έπειτα από παρότρυνση του Υφυπουργείου, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος διεξαγωγής τελικού.

Θυμίζω δε ότι έπειτα από την πορεία –τελευταία- των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στο Europa Conference League θα συμμετέχουν τρεις (ο 2ος ο 3ος και ο Κυπελλούχος) από την πρώτη κιόλας σεζόν διεξαγωγής του, το 2021-2022.

Πηγή:
cretalive
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.