Ευγνώμων στο τένις η Κασάτκινα που επιτρέπει τη συμμετοχή Ρώσων

11:30 | 01/05/2023

Η Ντάρια Κασάτκινα δήλωσε ότι είναι ευγνώμων που οι Ρώσοι τενίστες εξακολουθούν να μπορούν να αγωνίζονται σε διεθνή τουρνουά ενώ άλλα αθλήματα έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή τους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το τένις, σε αντίθεση με πολλά άλλα σπορ, δεν εισήγαγε γενική απαγόρευση σε παίκτες από τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία μετά την εισβολή, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ορισμένα αθλήματα άρχισαν πρόσφατα να δέχονται ξανά Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, μετά από συστάσεις που εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) τον περασμένο μήνα.

Το Wimbledon απαγόρευσε τη συμμετοχή στους παίκτες από τις δύο χώρες πέρυσι, αλλά τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι θα τους δεχθεί ως ουδέτερους αθλητές φέτος.

«Ήμουν πραγματικά λυπημένη που έχασα το Wimbledon πέρυσι, φυσικά για κάποιον λόγο, αλλά ήταν ακόμα οδυνηρό», είπε η Κασάτκινα στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη της απέναντι στην Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο, στο Open της Μαδρίτης.

«Είμαι χαρούμενη που θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε φέτος και για να είμαι ειλικρινής είμαστε (στο) το πιο τυχερό άθλημα, καθώς μπορούμε να αγωνιστούμε ακόμα».

Η Κασάτκινα, η οποία έφτασε στους προημιτελικούς του Wimbledon το 2018, πρόσθεσε: «Το 95% των αθλητών από τη Ρωσία δεν μπορούσαν να βγουν έξω και να αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις. Εκτιμούμε πραγματικά αυτή την ευκαιρία και ότι μπορούμε να βρεθούμε στη διεθνή σκηνή».

Η Τσουρένκο, η οποία πέρυσι είπε ότι δεν ήθελε να παίξει με Ρώσους ή Λευκορώσους στο Tour, δεν έδωσε τα χέρια με την Κασάτκινα μετά τον αγώνα του τρίτου γύρου στη Μαδρίτη.

«Το πιο λυπηρό μέρος είναι ότι ο πόλεμος συνεχίζεται, οπότε φυσικά οι παίκτες από την Ουκρανία έχουν πολλούς λόγους να μην μας σφίξουν το χέρι», είπε η Κασάτκινα.

«Το αποδέχομαι, έτσι είναι. Είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση», πρόσθεσε η Ρωσίδα τενίστρια που αργότερα σήμερα (1/5) θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.