Ευκαιρία να αλλάξει μοίρα και φανέλα…

Απόψεις

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης προσδοκά με λαχτάρα την αποψινή αναμέτρηση της Παρί Σ.Ζ. κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Το «Παρκ ντε Πρενς» φοράει τα… καλά του, όμως το ζητούμενο είναι να κάνουν το ίδιο και οι οικοδεσπότες. Οι Παριζιάνοι περνούν-τρόπον τινά-από εξετάσεις και το βράδυ έχουν τη δυνατότητα ν’ αλλάξουν μοίρα και… φανέλα. Γιατί πολύ απλά στη συνείδηση της κοινής γνώμης οι Γάλλοι μοιάζουν με κακομαθημένους νεόπλουτους που «φουσκώσουν» από έπαρση και προσπαθούν να πείσουν τον ίδιο τους τον εαυτό πως ανήκουν στο διεθνές ποδοσφαιρικό τζετ σετ.

Το 3-1 του «Μπερναμπέου» τους καθιστά αουτσάιντερ για είσοδο στα προημιτελικά. Και πώς, όμως, θ’ αλλάξουν… το DNA τους; Απαιτείται μια υπέρβαση κόντρα σ’ ένα «ιερό τέρας» του χώρου. Ιδού η Ρόδος λοιπόν… Αν και λόγω των… ευγενών καταβολών τους, στην Παρί σαφώς και θα προτιμούσαν η φράση να παρερμηνευτεί λιγάκι… Ιδού η Μύκονος, η Ίμπιζα ή το Σαιν Τροπέ στην τελική...

Τα εξωφρενικά ποσά που σπαταλούν αλόγιστα οι Παριζιάνοι, το περυσινό… πατατράκ από την Μπαρτσελόνα, η τραγική προσέγγιση του πρώτου αγώνα με τους «μερένχες» και τα σοβαρά λάθη του Έμερι στη διαχείριση των σημαντικών ματς, αλλά και του λαμπερού ρόστερ που διαθέτει, κάνουν πολλούς να αμφιβάλλουν. Να έχουν τις ενστάσεις τους για το ειδικό… βάρος της φανέλας, όπως  και για το «χαρακτήρα» της ομάδας. Ή τώρα ή ποτέ… Θα είναι ίσως μια νύχτα «ορόσημο» για την ιστορία της Παρί Σ.Ζ., η οποία δε θα έχει «ετοιμοπόλεμο» τον τραυματία Νεϊμάρ.  Ή θα συνεχίσει μεταξύ… σφύρας και άκμονος ως προς τις «υπαρξιακές» αναζητήσεις της ή ο… πολύς Κριστιάνο θα την καλωσορίσει στον ποδοσφαιρικό κόσμο των «μεγάλων». 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.