Ευρωλίγκα: Με απουσίες το πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων»

10:30 | 06/10/2023

Μία εβδομάδα μετά την... εφιαλτική βραδιά που έζησε στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο και την βαριά ήττα με 75-51 από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (6/10, 21:15, Novasports Prime) στο ΟΑΚΑ τους «ερυθρόλευκους», αποφασισμένος για απαντήσεις ενώπιον του κοινού του, στην πρεμιέρα της εφετινής Euroleague.

Οι «πράσινοι» καλούνται να «πατήσουν» στη δύναμη της έδρας τους στο δεύτερο εφετινό ντέρμπι «αιωνίων» και φυσικά να μην παρουσιάσουν εικόνα, ανάλογη με αυτή της Ρόδου. Σε αυτή τους την προσπάθεια δεν μπορούν να υπολογίζουν και πάλι τον τραυματία Ντίνο Μήτογλου (είχε απουσιάσει και από το Super Cup, λόγω της θλάσης δευτέρου βαθμού στην αριστερή γάμπα), όπως και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος δεν κατάφερε να προπονηθεί εχθές, λόγω των ενοχλήσεων που έχει στο γόνατο.

Στον αντίποδα, ο τεχνικός των περυσινών φιναλίστ της Euroleague, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα έχει στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο. Αμφίβολος είναι ο ανέτοιμος Ίγκνας Μπραζντέικις.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των «αιωνίων», ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ (μετράει 17 νίκες στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις με τους «πράσινους» σε Euroleague, A1 Ανδρών/Basket League, Κύπελλο Ελλάδας και Super), ενώ ο Παναθηναϊκός αποφασισμένος να αποδείξει ότι η εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας στη Ρόδο ήταν μία κακή παρένθεση και ότι πλέον είναι έτοιμος να βγάλει στην επιφάνεια την πραγματική δυναμική του.

Πρώτος διαιτητής του ντέρμπι ορίστηκε από την Euroleague ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, δεύτερος ο Εμίλιο Πέρεζ και τρίτος ο Μίλαν Νέντοβιτς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.