Ευρωμπάσκετ 2022: Η δωδεκάδα της Ισπανίας

19:30 | 30/08/2022

Οι Φραν Γκέρα και Χουάν Νούνιεθ ήταν οι δύο τελευταίοι παίκτες που «κόπηκαν» από την εθνική Ισπανίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2022 που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Ιταλός Ομοσπονδιακός τεχνικός της «Φούρια Ρόχα», Σέρτζιο Σκαριόλο, τους ενημέρωσε πως δεν θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος με προορισμό την Τιφλίδα, όπου οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν τις Γεωργία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο, Τουρκία και Βουλγαρία, για τον 1ο όμιλο. Στην πρεμιέρα, η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία, την Πέμπτη (1/9).

Ο άτυχος της... τελευταίας στιγμής δεν ήταν άλλος από τον Σέρχιο Γιουλ. O 34χρονος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα της «Φούρια Ρόχα» με την Ισλανδία στις 24/8), στην πρεμιέρα του 2ου γύρου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ο Γιουλ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ο μυικός τραυματισμός που έδειξαν τα αποτελέσματα, αν και δεν ήταν σοβαρός, τον εμποδίσαν να ενισχύσει την εθνική Ισπανίας. Τη θέση του στη δωδεκάδα κάλυψε ο Αλμπέρτο Ντίαθ.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία έχει πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της εν συγκρίσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα. Ουσιαστικά μόνο ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι... παλιός. Ο Παού Γκασόλ έχει αποσυρθεί, ο αδελφός του Μαρκ ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει με το εθνόσημο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Σκαριόλο δεν είχε στη διάθεσή τους και τους Ρίκι Ρούμπιο και Βίκτορ Κλαβέρ λόγω τραυματισμών. Ο Σάντι Αλντάμα των Μέμφις Γκρίζλις αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ατομική βελτίωσή του αυτό το καλοκαίρι.

Οι δώδεκα «εκλεκτοί» του Σέρτζιο Σκαριόλο είναι οι εξής: Νταρίο Μπριθουέλα, Λορέντζο Μπράουν, Αλμπέρτο Ντίαθ, Ρούντι Φερνάντεθ, Χάιμε Φερνάντεθ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Βίλι Ερνανγκόμεθ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Τσάβι Λόπεθ-Αροστεγί, Τζόελ Πάρα, Χάιμε Πραδίγια και Σέμπας Σάθι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.