Ευρωπαίος στο ΟΑΚΑ και τεράστιο διπλό του ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Σπουδαίος ΟΦΗ, σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ με 2-1 επί της ΑΕΚ! Λάμπρου και Καμάου απάντησαν στο γκολ του Βράνιες.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ μόνο με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς απέναντι στον Άρη, τον φαν Ντάινεν στη θέση του Καστάνιος. Και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι γιατί ο Όμιλος από το 15' και μετά δούλεψε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Όχι πως πριν ήταν κακός, αλλά η ΑΕΚ μπήκε με ορμή και κατάφερε στο 14' με κοντινό σουτ του Βράνιες, από γύρισμα του Μάνταλου να ανοίξει το σκορ.

Ο ΟΦΗ ανέβηκε και εξαιρετική δημιουργία βγήκε μπροστά να απειλήσει. Το έκανε στο 23' όταν ο Λάμπρου ισοφάρισε σε 1-1, μετά από σέντρα του Μαρινάκη και ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στην απίστευτη ευκαιρία του Τοράλ, ο οποίος αστόχησε εξ επαφής με το τέρμα μετά από σέντρα του Λάμπρου από τα δεξιά.

Σε γενικές γραμμές ο Όμιλος ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, η οποία έχασε τα μυαλά της, οι παίκτες της έβγαλαν εκνευρισμό και έχασε το μομέντουμ μετά το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με ορμή κι έγινε πιεστική προς την άμυνα του ΟΦΗ, προσπαθώντας να δημιουργήσει απειλές στην εστία του Επασί. Η εικόνα ήταν παρόμοια με τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να θέλουν ένα γρήγορο γκολ.

Ο ΟΦΗ σιγά-σιγά ισορρόπησε και φρέναρε την ένταση της ΑΕΚ και στο 60' έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδό του, στη θέση του ντε Γκουζμάν, ο Καμάου σκόραρε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ομίλου. Συγκεκριμένα, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση του ΟΦΗ, η μπάλα έφτασε στον Καμάου που αν και έχασε το κοντρόλ, έκανε την ντρίμπλα στον Χατζησαφί και πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 1-2!

Στα υπόλοιπα λεπτά ο ΟΦΗ προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό απέναντι σε μία ΑΕΚ που είχε την κατοχή και... γέμισε επιθετικούς, μετά τις αλλαγές του Γιαννίκη, για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Όμιλος ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τρομερό τον Τοράλ, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 75' με τον Καστάνιος.

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος... στο 87ο λεπτό! Η Ένωση κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Μπαλογιάννη, ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με το 1-2 να παραμένει.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά η κρητική ομάδα έβγαλε σωστή άμυνα, έμεινε όρθια και πήρε ένα σπουδαίο διπλό. Αυτή είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ μετά από 20 χρόνια.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν (65' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (65' Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77' Γκαρσία), Άμραμπατ, Μάνταλος (65' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84' Γέβτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μαρινάκης, Μεγιαδο, Γκαγιέγος, ντε Γκούζμαν (58' Καμάου), Λάμπρου (λ.τ. 65' Τσιλιανίδης), Τοράλ (77' Γιαννούλης), Βαν Ντάινεν (65' Καστάνιος).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.