Φαβορί ο Γιάννης Οικονόμου για το υφυπουργείο Αθλητισμού

21:34 | 25/06/2023

Ο Γιάννης Οικονόμου φαβορί για να αντικαταστήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ήδη κυκλοφορούν οι πρώτες πληροφορίες για το νέο υπουργικό συμβούλιο. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η ορκομωσία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από το υφυπουργείο Αθλητισμού μετακινείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη θέση του προορίζεται ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το βιογραφικό του Γιάννη Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εργάστηκε ύστερα, επί σειρά ετών ως γεωπόνος, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητα στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.