Φασούλας: «Έκλεισε ο κύκλος του Βασιλακόπουλου»

10:08 | 12/02/2020

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε για την προεδρία της ΕΟΚ και τα σχέδιά του.

Η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, αναφέρθηκε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τα σχέδιά του για την προεδρία της Ομοσπονδίας.

«Είναι ένα αντικείμενο αυτό του μπάσκετ, που είναι στη ζωή μου συνέχεια. Είτε λόγω εμού, είτε λόγω των παιδιών μου, είτε λόγω της γυναίκας μου, που παρακολουθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με το γυναικείο μπάσκετ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οπότε είναι μια μόνιμη ασχολία για την οικογένειά μου κι εμένα προσωπικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια επανήλθα σε μια δική μου κανονικότητα ως προς αυτό. Οπότε δεν το βλέπω καθόλου ως μπλέξιμο, το κάθε άλλο, είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Δεν έφυγα ποτέ από τον χώρο».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχω κακή σχέση με τον κ. Βασιλακόπουλο. Δεν προκύπτει από πουθενά το να μην έχω καλές σχέσεις. Έχω έναν μεγάλο αριθμό σκέψεων που ταυτίζονται με αυτές του κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου και έναν άλλο μεγάλο αριθμό που είναι αντίθετες. Του έχω πει την άποψή μου για πολλά θέματα. Δεν μιλάμε για έναν πόλεμο, αλλά για κάτι που αγαπάμε όλοι. Ένα παράδειγμα για το οποίο συμφωνώ μαζί του έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν γίνεται να υπάρχει κλειστή λίγκα στην Ευρώπη, να χαίρεται ένας που παίρνει το τρόπαιο και οι άλλοι να περιμένουν την επόμενη χρονιά. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια, να υπάρχει σύνδεση με τα πρωταθλήματα". Πιστεύω ότι ο κύκλος του κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου έχει κλείσει. Με τρομερές επιτυχίες και ως τέτοιος πρέπει να αποτυπωθεί στο μυαλό των φιλάθλων. Υπάρχει μια μεγάλη φθορά όμως τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται από τους φιλάθλους. Για ποιον λόγο να μπαίνει στο στόμα του καθενός ένας άνθρωπος που επί της ουσίας έχει βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Γι αυτό λέω ότι η μονιμότητα φέρνει φθορά».

Σε ερώτηση για το πρώτο πράγμα που θα κάνει αν εκλεγεί, απάντησε: «Θα προσλάβουμε έναν Γενικό Διευθυντή και θα φτιάξουμε ένα νέο οργανόγραμμα. Η Ομοσπονδία πρέπει να στεγαστεί σε έναν χώρο που αρμόζει στην ιστορία και τις επιτυχίες της. Να καταλάβουν όλοι ότι η ΕΟΚ δεν είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά μια ομάδα ανθρώπων που θα ασχολείται και θα κινείται σε όλη την Ελλάδα για να βοηθήσει το άθλημα. Ο Γενικός Διευθυντής δεν χρειάζεται να είναι άμεσα συνδεσμένος με το άθλημα, μπορεί να είναι από μια εταιρεία. Ασχολείται με τον έλεγχο του προσωπικού, με ζητήματα που αφορούν την Ομοσπονδία. Πρέπει όμως πρώτα να δούμε τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας, να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Υπάρχουν αμειβόμενες θέσεις. Μόνο στην Ελλάδα περνάει το "αμισθί" ως προσόν. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Όποιος αφιερώνει πολύ χρόνο, πρέπει να είναι έμμισθος και να προσφέρει αποτελέσματα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.