Φασούλας στο Capitano.gr: «Τρομάξαμε με την Μαριέλλα»!

Mπασκετ

Η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ μίλησε στο Capitano.gr για τον τραυματισμό της κόρης του, αλλά και για τις εκλογές της ΕΟΚ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας έχει τη διάδοχο του στη «γαλανόλευκη», αφού η Μαριέλλα αγωνίζεται στην Εθνική Γυναικών.

Στο τελευταίο ματς για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με τη Σλοβενία, που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο, η νεαρή σέντερ είχε ένα σοκαριστικό τραυματισμό, ωστόσο δεν πρόκειται τελικά για κάτι σοβαρό.

Ο παλαίμαχος αστέρας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν έκρυψε πως ανησύχησε πάρα πολύ, όμως επεσήμανε πως και οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλητισμού.

«Είμαστε σε μία χώρα, που όταν δούμε ένα αθλητή να μεταφέρεται με φορείο και νάρθηκα, τρομάζεις! Εμείς ως γονείς ανησυχήσαμε σίγουρα πολύ περισσότερο.

Από τη στιγμή, όμως, που οι εξετάσεις ήταν «καθαρές» και δεν υπήρχε πρόβλημα στον αυχένα, τότε ηρεμήσαμε. Όλα καλά… Η Μαριέλλα υπέστη, βέβαια, μια διάσειση, που την ταλαιπωρεί με πονοκεφάλους, όμως αυτά είναι μέσα στον αθλητισμό, όποιος έχει παίξει, ξέρει.

Θα ήταν καλό να μην υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά είναι και αυτό κομμάτι του παιχνιδιού».

«Η ΕΟΚ να εμπνέει όλα τα σωματεία»

Ο Φασούλας αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του στις εκλογές για την προεδρία της Ομοσπονδίας. Η «αράχνη» τόνισε πως απαιτείται μια αλλαγή και αέρας… ανανέωσης στην ΕΟΚ. Υποστήριξε σχετικά: «Πιστεύω πως πάντα μια αλλαγή κάνει καλό. Βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι η εναλλαγή σκυτάλης, τάσεων, αντιλήψεων.

Τα τελευταία 8 χρόνια δεν είμαστε στο σωστό δρόμο. Οι εποχές αλλάζουν πολύ γρήγορα και εμείς δεν προσαρμοζόμαστε σ’ αυτές τις αλλαγές.

Δεν είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να μην εκμεταλλεύεται, για παράδειγμα, τις ανέσεις που παρέχει η τεχνολογία στις μέρες μας.

Να μην υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μητρώο αθλητών επικυρωμένο, να μην έχει γίνει μια ηλεκτρονική καταγραφή των ταλαντούχων αθλητών της χώρας, ώστε να γίνει πιο εύκολη η ζωή των αναπτυξιακών προπονητών.

Πρέπει να ξεφύγουμε απ’ αυτές τις καταστάσεις. Η Ομοσπονδία πρέπει να γίνει πηγή έμπνευσης και ενθουσιασμού για όλα τα σωματεία.

Για να συμβεί, βέβαια, αυτό χρειάζεται και η οικονομική τους ενίσχυση, η οποία θα έρθει με την ανεύρεση νέων πόρων και να μη μένουμε πάντα στις κρατικές επιχορηγήσεις, που φυσικά είναι απαραίτητες.

Το κομμάτι του μάρκετινγκ δεν έχει δουλευτεί και δεν υπάρχουν άνθρωποι, επιστήμονες, που το έχουν σπουδάσει, ώστε ν’ αναλάβουν το συγκεκριμένο τομέα και να φέρουν έσοδα.

Η ανάπτυξη του μπάσκετ έρχεται μέσα από τα σωματεία. Και το τελευταίο σωματείο της Ελλάδας πρέπει να νιώθει ότι συμμετέχει στην πυραμίδα του ελληνικού μπάσκετ.

Θέλουμε να κάνουμε και πάλι υπερήφανους τους Έλληνες μέσα από το μπάσκετ. Να γίνει ξανά η ΕΟΚ παραγωγός καλών ειδήσεων, γιατί τώρα δεν είναι».

«Απαιτούνται λύσεις με τον κορωνοϊό»

Η πανδημία έχει διαταράξει τις ισορροπίες στο χώρο. Ο Φασούλας υποστήριξε πως είναι ανάγκη να δοθούν ουσιαστικές λύσεις, αφού ο covid-19 δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αθλητές.

Αναλυτικά υπογράμμισε: «Θεωρώ πως η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους επιστήμονες και το κράτος και λαμβάνοντας υπόψη το υγειονομικό πρωτόκολλο, θα έπρεπε να προσπαθήσει να λειτουργήσει το μπάσκετ, όχι να σταματήσει το μπάσκετ.

Δεν έπρεπε να… κατεβάσει ρολά. Δεν λέω να μη σταματήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά να υπάρχει μια στοιχειώδη λειτουργεία. Απαιτούνται λύσεις. Οι αθλητές της Α2 και της Β’ Εθνικής αμείβονται και αυτό το διάστημα δεν λαμβάνουν χρήματα.

Είναι ένα πρόβλημα, βεβαίως, αφού υπάρχει θέμα επιβίωσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Οι αθλητές, εξάλλου, γυμνάζονται ακόμη και τώρα, ώστε να είναι σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο, σε περίπτωση επανέναρξης των πρωταθλημάτων. Αν αυτό συμβεί σε δύο εβδομάδες θα είναι καλό, αλλά αν τραβήξει μήνες, θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πρέπει να σκεφτούμε και αυτά τα παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα της Φασούλα: «Είμαι καλά, σας ευχαριστώ!»

Ευχάριστα τα νέα από τον τραυματισμό της Φασούλα

Η στιγμή του σοκαριστικού τραυματισμού της Φασούλα



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.