Φασούλας: «Θα συνεχίσει ο Λιόλιος το καταστροφικό του έργο (ΚΑΙ) στην Ελληνική Διαιτησία;»

13:00 | 11/03/2024

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» του Παναγιώτη Φασούλα στην οποία σχολιάζει την ελληνική διαιτησία ασκώντας παράλληλα κριτική στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλη Λιόλιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τον Σεπτέμβριο του 2021, στην 1η του συνέντευξη ως Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Βαγγέλης Λιόλιος, ανακοίνωσε τον Χρ. Χριστοδούλου ως Σύμβουλο Διαιτησίας της ΕΟΚ, ως υπεύθυνο για το σώμα Παρατηρητών και την Εκπαίδευση των Διαιτητών, ανακοίνωσε τη "νέα" τριμελή ΚΕΔ με Πρόεδρο τον Ν. Πιτσίλκα και μέλη τους Κ. Μουζάκη και Δ. Μπήτη, δήλωσε ότι στόχος του είναι να βγουν καλοί διαιτητές που να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και πως "είναι βασικό κομμάτι για αυτόν τον ίδιο η διαιτησία", έβαλε ο ίδιος πολύ ψηλά τον πήχη, υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει "τα κουκούτσια να είναι στη μέση", τόνισε ότι "αντί να κουβεντιάζουμε για ένα πρόβλημα, πρέπει να το λύνουμε", ζήτησε "να τον κρίνουμε αυστηρά για τη διαιτησία, και ότι θα πάρει αυτός προσωπικά την ευθύνη".

Τρία χρόνια μετά:

· Κανείς Έλληνας διαιτητής δεν κρίθηκε ικανός να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι .

· Στην Ευρωλίγκα -με εξαίρεση τον Γιάννη Φούφη που ΔΕΝ συμμετέχει σε αγώνες στο εσωτερικό εδώ και χρόνια- οι Έλληνες διαιτητές σπάνια παίρνουν ορισμό.

· Στο BCL έχουμε έναν μόνο εκπρόσωπο τον Γ. Πουρσανίδη με λιγότερους μάλιστα ορισμούς από ποτέ.

· Για πρώτη φορά στην ιστορία υπήρξαν περιπτώσεις διαιτητών, που ελέγχθηκαν για έκνομες πράξεις εκτός συνόρων, ο ένας μάλιστα εκ των πολύ στενών συνεργατών σήμερα του Προέδρου.

· Ο Χρ. Χριστοδούλου, δίχως να δοθούν εξηγήσεις από κανένα, παραιτήθηκε ή εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, στο ξεκίνημα της 2ης μόλις χρονιάς συνεργασίας του με την ΕΟΚ και τον Β. Λιόλιο.

· Ο Ν. Πιτσίλκας, ο οποίος τον αντικατέστησε επίσης εξαφανίστηκε δίχως εξηγήσεις.

· Η ΚΕΔ σήμερα είναι πενταμελής και, συνεχίζοντας ο Β. Λιόλιος την τακτική του προκατόχου του, έχει διορίσει και αυτός ως μέλη της ΚΕΔ μη ενεργούς διαιτητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Αθλητικού Νόμου σχετικά με τα κριτήρια επιλογής τους.

· Αγώνες του σωματείου από το οποίο προέρχεται ο Β. Λιόλιος διευθύνουν συγκεκριμένοι διαιτητές.

· Διαιτητές, όπως ο Γ. Πουρσανίδης, «τιμωρούνται» με την «δημοκρατική» αντίληψη της οικογενειακής ευθύνης γιατί δεν είναι αρεστός στον Πρόεδρο, ο αδερφός του Κώστας.

· «Φίλοι του», με ιδιαίτερο παρελθόν, εμφανίζονται ως αυτοί που κινούν τα νήματα στην Ελληνική Διαιτησία.

Κορυφαίοι διαιτητές τού παρελθόντος, προεξέχοντος του εμβληματικού Προέδρου της ΟΔΚΕ Κώστα Δήμου, μορφή της παγκόσμιας διαιτησίας και μέλος του FIBA Hall of Fame, συχνά πυκνά εκφράζουν με έντονο τρόπο την ανησυχία τους για τον δρόμο που έχει πάρει η ελληνική διαιτησία στα χρόνια του Β. Λιόλιου.

Σε σχέση με τον μη ορισμό Έλληνα διαιτητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κ. Δήμου έγραψε στα ΜΚΔ: δυστυχώς άσχετοι επιχειρηματίες με άγνοια του αντικειμένου, καταστρέφουν, αυτοσχεδιάζουν, νομίζοντας ότι είναι φραντσάιζ μαγαζιά τους... απλώς εκφράζω τις ανησυχίες μου για το τεράστιο δημιούργημα μας που δυστυχώς καταστρέφουν.

Καληνύχτα σας!

Μπορούμε να συνεχίσουμε για ώρες να γράφουμε "επιτεύγματα" της διοίκησης Λιόλιου. Δεν χρειάζεται γιατί απλά όλοι εσείς, στους οποίους απευθυνόμαστε, ζείτε στο πετσί σας τη διαιτησία της εποχής Λιόλιου.

Θέλουμε να τον ρωτήσουμε:

Αναλαμβάνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την ευθύνη για όσα έχουν γίνει και κυρίως για όσα δεν έχουν γίνει;

Θα συνεχίσει ο Β. Λιόλιος το καταστροφικό του έργο (ΚΑΙ) στην Ελληνική Διαιτησία;

Πρώτα το Μπάσκετ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.