Φατί και Λεβαντόφσκι έκαναν την διαφορά για την Μπαρτσελόνα

08:50 | 22/08/2022

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σημείωσε τα πρώτα γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ανήμερα των γενεθλίων του, όμως ο Άνσου Φάτι ήταν η "χρυσή" αλλαγή του Τσάβι, στη νίκη 4-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα".

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι είχε τα 34α γενέθλιά του, ωστόσο για να κάνει... πάρτι στο Σαν Σεμπαστιάν χρειάστηκε να περάσει στον αγώνα ο Άνσου Φάτι. Όταν ο Τσάβι τον έριξε στη μάχη, η Μπαρτσελόνα έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και διέλυσε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-1 για τη 2η αγωνιστική της La Liga.

Οι Καταλανοί μετρούσαν τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς γκολ (ύστερα και από το 0-0 στην πρεμιέρα κόντρα στη Ράγιο), με τον Πολωνό να βάζει τα πράγματα στη θέση τους μόλις στα 44 δευτερόλεπτα με το πρώτο γκολ του στους "μπλαουγκράνα". Η χαρά για το 1-0 κράτησε πέντε λεπτά, αφού οι κόντρες ευνόησαν τον Αλεξάντερ Ίσακ για την ισοφάριση στο 6'.

Το παιχνίδι περιελάμβανε ευκαιρίες εκατέρωθεν και τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν να αποσοβεί το 2-1 στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος δεν τα κατάφερε, αλλά οι Βάσκοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε.

Ο Τσάβι έριξε στον αγώνα τον Φάτι στο 64' και αμέσως άρχισε η αντεπίθεση των φιλοξενουμένων. Ο 19χρονος Ισπανός με τακουνάκι έβγαλε ασίστ στον Ουσμάν Ντεμπελέ για το 2-1 στο 66' και δύο λεπτά αργότερα η μπάλα κρύφτηκε ξανά, με τον Φάτι να την εμφανίζει στον Λεβαντόβσκι για το 3-1. Στο 79', ήταν η σειρά του Πολωνού να τροφοδοτήσει τον Φάτι με τακουνάκι (και τη βοήθεια μιας κόντρας) και αυτός να χριστεί σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.