Φελίπε-Λάμπρου: Οι δυσκολίες, τα ερωτηματικά και τα «πρέπει»

ΟΦΗ

Οι εκκρεμότητες παραμένουν, οι δυσκολίες είναι δεδομένες και ο ΟΦΗ πρέπει πλέον να δείξει αντανακλαστικά.

Όσο πλησιάζουμε στην επίσημη «πρώτη» του ΟΦΗ για τη νέα σεζόν, αλλά και το ταξίδι στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, τόσο μεγαλώνει το ερωτηματικό αναφορικά με το ρόστερ που θα έχει στη διάθεσή του ο Νίκος Νιόπλιας.

Από τα τρία "καυτά" ζητήματα μόνο το ένα διευθετήθηκε, αυτό του Βούρου. Φελίπε και Λάμπρου παραμένουν σε εκκρεμότητα, αλλά πλέον η εξέλιξή τους προκαλεί εύλογη ανησυχία.

Για τον Λουίζ Φελίπε η πορτογαλική "Record" έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά των φίλων του ΟΦΗ, αλλά και του Νιόπλια, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε πως η Σπόρτινγκ Λισαβώνας απέρριψε την πρόταση του ΟΦΗ για επέκταση δανεισμού του Βραζιλιάνου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το μέλλον του Φελίπε δεν είναι στην Ελλάδα με την Ιαπωνία και την Ισπανία να είναι αυτή τη στιγμή οι επικρατέστεροι προορισμοί. Αυτά από την πλευρά των Πορτογάλων, από τον ΟΦΗ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση προς το παρόν.

Για τον Λάζαρο Λάμπρου δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο παίκτης ενσωματώθηκε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, θα ακολουθήσει τον Δικέφαλο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ο ΟΦΗ είτε θα περιμένει είτε θα εγκαταλείψει την υπόθεση. Ετσι κι αλλιώς δεν εξαρτάται από τον ΟΦΗ, αφού ο Λάμπρου είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και αυτός που θα κρίνει το μέλλον του. Ο Όμιλος, βέβαια, μπορεί να περιμένει αν υπάρχει σιγουριά πως ο παίκτης θα επιστρέψει στο Ηράκλειο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι άλλες λύσεις για τα εξτρέμ.

Ο ΟΦΗ αρχίζει σε λίγες μέρες προετοιμασία και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τότε ο Νιόπλιας δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο βασικούς ποδοσφαιριστές της περσινής σεζόν. Και μάλιστα αμφότεροι είναι στην επίθεση εκεί που εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Όμιλο. Ντουρμισάι και Τσιλιανίδης είναι επί της ουσίας οι διαθέσιμοι, αφού Καμάου και φαν Ντάινεν δεν λογίζονται ως βασικοί.

Tο να λέμε ότι ο ΟΦΗ δεν έχει αργήσει στις μεταγραφές είναι κάτι το θεωρητικό. Η ουσία είναι ότι αν αρχίσουν οι σημαντικές απώλειες και τα πραγματικά κενά στο ρόστερ γιγαντωθούν τότε η Κρητική ομάδα θα πρέπει να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά. Όχι μόνο για το πρακτικό του πράγματος που είναι η προετοιμασία και η επιτακτική ανάγκη να έχει ο Νιόπλιας κάποιους από τους νεαποκτηθέντες στην Ολλανδία, αλλά και για να ηρεμήσει ο κόσμος. Ένας Βούρος δεν φτάνει για να επέλθει η ηρεμία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.