Το ντοκιμαντέρ με φόντο την «σκοτεινή» πλευρά του Μουντιάλ στο Κατάρ

SMS
08:50 | 16/11/2022

​Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, με ερωτήματα και στοιχεία που προκαλούν, για το πως επιλέγονται οι χώρες διεξαγωγής του FIFA World Cup, μαύρους φακέλους με λεφτά που πηγαινοέρχονται και ξεκάθαρες καταγγελίες περί διαφθοράς

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, το πρώτο στην ιστορία που θα διεξαχθεί χειμώνα, το ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τις σκοτεινές διαδρομές μέχρι την ανάληψη της διοργάνωσης από το - τότε - αουτσάιντερ Κατάρ.

Πρόκειται για μία εκρηκτική σειρά ντοκιμαντέρ που θα επικεντρωθεί στην κληρονομιά του οργανισμού και τους αγώνες εξουσίας, καθώς και την πολιτική πίσω από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτού του χειμώνα στο Κατάρ.

Παιχνίδια εξουσίας. Παγκόσμια πολιτική. Μια έρευνα για τη FIFA αποκαλύπτει την πολυτάραχη ιστορία της οργάνωσης και τι προϋποθέτει η φιλοξενία του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η ηλεκτρονική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος, ο εκβιασμός και η φοροδιαφυγή είναι άλλα θέματα που αναφέρονται στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Επίσης, το να είσαι μέλος της FIFA περιγράφεται «σα να είσαι σε έναν μυστικό κήπο» που υπάρχει ο «ανείπωτος κώδικας» που μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ ανιχνεύει την κληρονομιά του οργανισμού, εξερευνώντας τη μεγαλοπρέπεια, τις διαμάχες για την εξουσία και την πολιτική της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα 4 επεισόδια

  • Το 2015, 14 διοικητικά στελέχη της FIFA συλλαμβάνονται για διαφθορά. Ακολουθεί έρευνα σχετικά με τον τρόπο επιλογής της χώρας που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
  • Ο Τζόζεφ Σεπ Μπλάτερ αναλαμβάνει την προεδρία της FIFA. Καθώς η Νότια Αφρική επιλέγεται να φιλοξενήσει το Κύπελλο του 2010, οι φήμες οργιάζουν για τον Τζακ Γουόρνερ.
  • Μετά τις απροσδόκητες νίκες της Ρωσίας και του Κατάρ στις υποψηφιότητες για τα Μουντιάλ του 2018 και 2022, έρχονται στο φως ύποπτες συναλλαγές που υποδηλώνουν δωροδοκία.
  • Ο Τσακ Μπλέιζερ κάνει μια συμφωνία για να αποφύγει τη φυλακή. Ο Σεπ Μπλάτερ αντιμετωπίζει μια δύσκολη επανεκλογή. Το μέλλον και η εικόνα της FIFA είναι εξίσου αβέβαια.

ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.