ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Φιλί ζωής!

19:16 | 06/04/2019

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Γεντί Κουλέ και πήρε «οξυγόνο» στη «μάχη» της σωτηρίας.

Ο Όμιλος κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, να βρεθεί στο -1 από τους ηττημένους και πλέον βλέπει με αισιοδοξία το κρίσιμο φινάλε της Super League.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Οι Νάστος και Μεγιάδο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον ρόλο του οργανωτή είχε ο Νέιρα. Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Βαζ και Φερέιρα και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Καλύτερος και 1-0…

Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» ήταν ξεκάθαρο πως… πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Με σωστή κυκλοφορία δημιούργησαν μικροευκαιρίες, στο 8’ με τον Βαζ και στο 15’ με τον Κοροβέση.

Και αφού δεν πλήρωσαν το λάθος στο κέντρο και τη φάση του Κρίζμαν στο 16’, κατάφεραν να προηγηθούν στο 20’. Ο Κοροβέσης σέντραρε άσχημα, οι αμυντικοί έδιωξαν προσωρινά, ο Φερέιρα επανέφερε, ο Βαζ κατέβασε υπέροχα την μπάλα, γύρισε το κορμί του και με αριστερό σουτ πέτυχε το 1-0.

Το κράτησε άνετα

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δε σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, πλην του 33’, όταν ο Τζημόπουλος λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν λίγο πιο επιθετικοί μετά το 35’, ωστόσο δεν απείλησαν ουσιαστικά.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ δεν ήταν το ίδιο καλός. Δεν είχε την εικόνα του πρώτου μέρους, αφού είχε χάσει το κέντρο, ενώ δεν μπορούσε να βγάλει συνεργασίες, όπως στο πρώτο μισό. Και πάλι, βέβαια, δεν ένιωθε κίνδυνο, καθώς ο αντίπαλος ήταν αρκετά κακός στο δημιουργικό κομμάτι.

Οι νικητές δεν είχαν τρόπους να κρατήσουν την μπάλα, μετά το 75’ το συγκρότημα του Πετράκη έγινε πιο πιεστικό, αλλά ξανά η ομάδα του Βέρα διατηρούσε σχετικά άνετα το υπέρ της προβάδισμα. Στο 92’, μάλιστα, «άγγιξε» το δεύτερο τέρμα, ωστόσο το σουτ του Βουό σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Το 1-0, επομένως, παρέμεινε και ο Όμιλος πήρε τη νίκη «χρυσάφι».

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Νάστος, Γιακουμάκης (85’ Βουό), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ (89’ Σασί), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (83’ Κουτσιανικούλης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (55’ Παμλίδης), Πάντελιτς, Αθανασιάδης (75’ Μάνος), Σεργκελασβίλι, Κρίζμαν, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας (79’ Αποστολόπουλος), Μιχαήλ, Νικολιάς. 

Θυμηθείτε το live του ματς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απάντηση των οργανωμένων του ΟΦΗ στο ντροπιαστικό πανό του ΠΑΣ

Τα δάκρυα του Πετράκη στο Γεντί Κουλέ

Σήμα κατατεθέν το πούρο του Μπούση

Η θερμή υποδοχή στον Πετράκη

Στο Γεντί Κουλέ ο Χριστοβασίλης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.