Φιλικά τέλος, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΟΦΗ

Καλύτερος του Εργοτέλη ο ΟΦΗ επικράτησε δίκαια 1-0 στο φιλικό του «Γεντί Κουλέ» με τέρμα του Μαρινάκη

Στο τελευταίο τους παιχνίδι πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, οι νικητές είχαν θετικά διαστήματα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, αν και παρουσιάστηκαν με πολλές απουσίες. Οι Λάμπρου, Γαγιέγος και Ντουρμισάι έδειξαν ήρθαν για να... ανεβάσουν τον Όμιλο.

Ικανοποιητική ήταν και η παρουσία των ηττημένων, που έχουν ακόμη χρόνο για να δουλέψουν και να βελτιωθούν.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης και Λυμπεράκης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Γαγιέγος, Νέιρα και ντε Γκουζμάν, ενώ στις πλευρές της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Λάμπρου και Καμάου και στην κορυφή ο Καστάνιος.

Στην αντίπερα όχθη, κάτω από την εστία των φιλοξενούμενων κάθισε ο Τσέλιος και την τριάδα στην άμυνα συνέθεσαν οι Κόλα, Σαρρής και Μήτσο. Στα χαφ από δεξιά προς αριστερά έπαιξαν οι Κατσούρι, Μπουτσάκης, Βουτσάς και Σερβιλάκης. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Μπουρσέλης, Κουατένγκ και Κωστανάσιος.

Ανώτερος ο ΟΦΗ

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά και ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία. Είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο να φτιάξουν προϋποθέσεις απειλής. Στο 11’ άγγιξαν το γκολ με την έξυπνη σέντρ-σουτ του Νέιρα.

Μετά το πρώτο τέταρτο, βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια άνοδο στην απόδοση τους και είχαν μεταφέρει το παιχνίδι τους από δεξιά, χωρίς, πάντως, να έχουν ευκαιρία.

Το σύνολο του Νιόπλια λίγα λεπτά αργότερα, άλλωστε, επέβαλλε ξανά την υπεροχή του και είχε δύο σπουδαίες στιγμές για να σκοράρει, στο 26’ με τον Μαρινάκη και στο 27’ με τον Καστάνιος. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δε σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Και στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήταν σαφώς πιο δραστήριος, αλλά δεν είχε ουσία για να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις. Και ο Εργοτέλης προσπαθούσε με ορθόδοξο τρόπο ν’ αναπτυχθεί, χωρίς, ωστόσο, να προβληματίζει τον αντίπαλο.

Σε γενικές γραμμές το θέαμα δεν ήταν καλό. Ενώ υπήρχε εκατέρωθεν διάθεση, απουσίασαν οι φάσεις. Όσο κυλούσε η ώρα, τα λάθη ήταν όλο και περισσότερα, κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της αναμέτρησης.

Σε μία, πάντως, από τις λίγες σημαντικές στιγμές του Ομίλου στο δεύτερο μέρος, ο Μαρινάκης έκανε στο 76’ το 1-0 με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από ωραίο στρώσιμο του Ντουρμισάι.

Οι νικητές θα μπορούσαν στο 81’ να φτάσουν και σ’ ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο αρκετά καλός Λάμπρου έδωσε στην μικρή περιοχή στον Καστάνιος, με τον Τσέλιο ν’ αποκρούσει σωτήρια. Το 1-0 διατηρήθηκε και οι «ασπρόμαυροι» πήραν τη νίκη γοήτρου.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Σωτηρίου (46’ Βάτερμαν), Λυμπεράκης (46’ Κοροβέσης), Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα, Καμάου (61’ Μπαλογιάννης), Βούρος, Γαγιέγος (61’ Ντουρμισάι), Καστάνιος (88’ Καρανδινός), ντε Γκουζμάν.

Εργοτέλης (Νίκος Μπαδήμας): Τσέλιος, Κόλα, Σαρρής, Μήτσο, Σερβιλάκης, Κατσούρι (62’ Ντουμάνης), Μπουτσάκης (62’ Πέιος), Βουτσάς (79’ Πάγια), Κούατενγκ (46’ Ποζατζίδης), Μπουρσέλης (79’ Πάγια), Κωστανάσιος (70’ Κωστανάσιος).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.