Φιλική «τεσσάρα» του ΠΑΟΚ επί της Ασντόντ

18:50 | 28/11/2022

Θετικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στις φιλικές τους υποχρεώσεις στην Κύπρο..

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό που έδωσε ο ΠΑΟΚ επί Κυπριακού εδάφους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το β’ μισό της σεζόν.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 4-1 της Ασντόντ, συλλόγου από το Ισραήλ.
Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 9’, όταν ο Αντρέ Ρικάρντο βρήκε αμαρκάριστο τον Φιλίπε Σοάρες, με τον Πορτογάλο να «σκάβει» την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0. Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν κι είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Αντίρ Λέβι, αλλά στο 26’, ήρθε το 2-0. Ρικάρντο, Τόμας Μουργκ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συνεργάστηκαν, με τον διεθνή Σουριναμέζο μεσοεπιθετικό να... μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα.
Δυο λεπτά μετά, η Ασντόντ του Ραν Μπεν Σιμόν μείωσε, βγαίνοντας γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Γιάκοφ Μπριόν να πλασάρει εύστοχα τον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Το πρώτο μέρος επεφύλασσε κι άλλο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Φιλίπε και Ράφα Σοάρες άλλαξαν την μπάλα, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα κι ο Μπράντον Τόμας στην κίνηση πέτυχε το 3-1 στο 34’.

Όσο καλό και παραγωγικό, σε φάσεις και γκολ, ήταν το πρώτο ημίχρονο, τόσο έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο λόγω και των πολλών αλλαγών. Αυτό δεν εμπόδισε, όμως, τους «ασπρόμαυρους» να φτάσουν και σε τέταρτο γκολ στο 79’, με σκόρερ τον Γιάννη Κωνσταντέλια, έπειτα από ασίστ του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ήταν και το τελικό σκορ της φιλικής αναμέτρησης στο παλιό στάδιο Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων, αφού Νέλσον Ολιβέιρα και Στέφαν Σβαμπ σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ στις 1/12 (18:30) στο «Τσίρειο» θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΛ Λεμεσού ενώ στις 5/12 θα αντιμετωπίσει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον Άρη Λεμεσού, πριν την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι (55’ Ζ. Ζίβκοβιτς), Ράφα Σοάρες (64’ Βιεϊρίνια), Νάσμπεργκ (64’ Κουλιεράκης), Κάργας (64’ Μιχαηλίδης), Σάστρε (64’ Σελιμάι), Ντοούγκλας (46’ Ελ Καντουρί), Φιλίπε Σοάρες (64’ Κουαλιάτα), Μουργκ (46’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (64’ Νάρεϊ), Ρικάρντο (64’ Κωνσταντέλιας), Τόμας (46’ Ολιβέιρα).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.