Φιορεντίνα - ΟΦΗ 1-1: Αλώβητος στη Φλωρεντία

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έδειξε καλά στοιχεία απέναντι στην ποιοτική Φιορεντίνα, πήρε καλό βαθμό ανασταλτικά ενώ ο Φελίπε στο 89' έδωσε την ισοπαλία.... ψυχολογίας στην κρητική ομάδα

Ήταν ένα φιλικό υψηλό απαιτήσεων, το τελευταίο του ΟΦΗ πριν τα επίσημα ματς και η κρητική ομάδα πήρε καλό βαθμό.

Ο ΟΦΗ ταξίδεψε στη Φλωρεντία για να παίξει ένα - δεδομένα - υψηλής δυσκολίας φιλικό. Ο Νταμπράουσκας παρέταξε τον Όμιλο με τρεις στόπερ (Καρώ - Βούρο - Λαμπρόπουλο), τους Λάρσον και Τοράρινσον στα άκρα, τους Μεγιάδο - Γκαγέγος μπροστά από τα στόπερ, τους Μπάκιτς - Τοράλ πίσω από τον Ντίκο.

Πρακτικά ο Μπάκιτς αγωνίστηκε πιο χαμηλά, πολλές φορές έπαιρνε και την πρώτη μπάλα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με ορεξάτος το ματς, ο Ντίκο είχε την πρώτη μεγάλη φάση με την αγαπημένη του κίνηση όμως στη συνέχεια δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει μπάλα, περιορίστηκε για αρκετό διάστημα στο δικό του μισό με την ποιοτική Φιορεντίνα να ελέγχει, να βγάζει φάσεις, να έχει δοκάρι με τον Μπρέκαλο και να ανοίγει το σκορ με τον Κοκόριν (35'). O Mανδάς πιστώνεται κάποιες σημαντικές επεμβάσεις αλλά και λάθη με την μπάλα κάτω. Κορυφαίος ο Μπάκιτς στο πρώτο μέρος, ο Ντίκο έτρεξε αρκετά όπως και τα μπακ με τον Μεγιάδο.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, ο ΟΦΗ ανέβασε μετά το 55' την απόδοση του με την Φιορεντίνα να φτάνει εύκολα στην περιοχή του. Ο ΟΦΗ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα καθώς όταν την κέρδιζε, οι παίκτες ήταν αρκετά κοντά και δεν μπορούσε να βγει εύκολα αντεπίθεση. Ο Νταμπράουσκας μετά το 60' άλλαξε την επιθετική του τριάδα (Ντίκο - Τοράλ - Μπάκιτς), ο Φελίπε στην πρώτη του επαφή έδειξε την κλάση του, με το σουτ να βρίσκει το δοκάρι (72'), σε φάση που ο ΟΦΗ μπορούσε να ισοφαρίσει.

Το σκηνικό του αγώνα άλλαξε στο τελευταίο τέταρτο του ματς, έγιναν πολλές αλλαγές, ο Λιθουανός κόουτς άλλαξε το σύστημα σε 4-3-1-2, κράτησε περισσότερο την μπάλα ενώ ο Φελίπε έδειξε ιδιαίτερα απειλητικός και στο 89' έπειτα από ωραία προσπάθεια του Αμπάντα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μοσκέρα, ο τελευταίος βρήκε τον Φελίπε και έγινε το 1-1.

Ο ΟΦΗ πέρα από το αποτέλεσμα που σίγουρα του τονώνει την ψυχολογία, μπορεί να κρατήσει την ανασταλτική του λειτουργία και σίγουρα ο προπονητής του είδε πράγματα που μπορεί να βελτιώσει. Κορυφαίοι οι Μανδάς, Μπάκιτς και Φελίπε.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

OΦΗ: Μανδάς, Καρώ, Λαμπρόπουλος και Βούρος οι τρεις στόπερ, Τοράρινσον και Λάρσον στα δύο άκρα, οι Μεγιάδο - Γκαγέγος στα χαφ μαζί με τον Μπάκιτς, ο Τοράλ πίσω από τον Ντίκο.

Φιορεντίνα: Τερατσίνο - Ντόντο, Παρίσι, Αρτούρ, Μιλένκοβιτς, Κουάρτα, Μπρέκαλο, Μανδραγκόρα, Κοκόριν, Μποναβερτούρα και Σοτίλ

*** Ο Βάλντας Νταμπράουσκας άλλαξε όλους τους παίκτες του - εκτός τον Μανδά - έκανε 10 αλλαγές.

*** Ιδιαίτερα ενθουσιώδεις οι φίλοι του ΟΦΗ που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.