Φλαούνας: «Μπορεί να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πρωτάθλημα»

09:49 | 29/11/2020

Ο προπονητής του ΟΦΗ τόνισε πως η Volley League πρέπει να συνεχιστεί.

Η δράση στο πρωτάθλημα έχει διακοπεί και ο Άκης Φλαούνας με δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του Ομίλο τόνισε πως εφόσον ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο δε θα υπάρξει πρόβλημα.

Αναλυτικά είπε: «Εύχομαι να γίνει σύντομα μια μερική άρση των μέτρων, ώστε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και όχι τους αγώνες. Να μπορέσουμε απο το νέο έτος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Το βόλει είναι ένα άθλημα που δεν έχει σωματική επαφή. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης, απο το βόλει. Πιστεύω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πρωτάθλημα της Volley League. Έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις.

Οι αθλητές έχουν γυρίσει στα σπίτια τους και περιμένουμε τις αποφάσεις της πολιτείας. Περιμένουμε και εμείς σαν επαγγελματίες, να λειτουργήσουμε, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Μιλάμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μιλάμε για επαγγελματίες που ζούν απο το βόλει. Δεν είναι μόνο οι προπονητές και οι αθλητές, είναι ένας κύκλος ανθρώπων γύρω απο αυτό, που ζει απο το άθλημα. Δεν σχεδιάστηκε καλά η όλη η ιστορία.

Ισως οι ευθύνες, είναι στην μέση. Η ουσία είναι πως ένας επαγγελματικός κλάδος έχει κλείσει. Σε όλη την Ευρώπη, δεν συμβαίνει αυτό, που γίνεται στην Ελλάδα. Λειτουργεί έστω και με κάποια προβλήματα, αλλά με ασφάλεια. Σε συνεργασία με το γυμναστή μου έχουμε στείλει προγράμματα για άθληση στο σπίτι. Η κατάσταση τους είναι δύσκολη, για τους αθλητές.

Οχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Υπάρχουν συνέπειες στο μυικό σύστημα του αθλητή, μέσα απο όλο αυτό. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 εβδομάδες προπόνησης οι αθλητές, για να επανέλθουν.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους. Θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα για όλους. Απο αυτή τη δοκιμασία, να βγούμε όλοι πιο δυνατοί».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.