Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο η πρόταση της εισαγγελίας για τον Ατάλ

15:30 | 20/12/2023

Η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 45.000 ευρώ, για τον παίκτη της Νις, Γιουσέφ Ατάλ, ο οποίος δικάσθηκε προχθές (18/12), επειδή μοιράστηκε ένα βίντεο 35 δευτερολέπτων, που καλούσε σε «μαύρη μέρα για τους Εβραίους», αλλά όπως υποστήριξε δεν το είχε παρακολουθήσει ολόκληρο. Η τελική ετυμηγορία θ' ανακοινωθεί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

«Πρόκειται για σοβαρά γεγονότα, τα οποία δεν πρέπει να υποτιμώνται. Το να μοιράζεσαι ένα βίντεο σημαίνει να λαμβάνεις τα εύσημα των σχολίων και να τους δίνεις προβολή», επεσήμανε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Μέγκι Χουτιά, ενώ ο 27χρονος Ατάλ, υποστήριξε στην απολογία του: «Νόμιζα ότι υπήρχε ένα μήνυμα ειρήνης για τους ανθρώπους που υπέφεραν σε αυτόν τον πόλεμο».

«Έστειλε ένα μήνυμα υποστήριξης στους Παλαιστίνιους στην Γάζα. Για αυτόν, αυτή είναι η ειρήνη και δεν είναι ο μόνος», σχολίασε παράλληλα ο δικηγόρος του, Αντουάν Βέϊ.

«Σε καμία περίπτωση, κατά την διάρκεια αυτών των 35 δευτερολέπτων, δεν τίθεται θέμα ειρήνης», απάντησε η κα Χούτια, πιστεύοντας ότι η ποινή φυλάκισης με αναστολή θα μπορούσε να είναι «μια προειδοποιητική ποινή» που θα ενθάρρυνε τον παίκτη να σκεφθεί πριν δημοσιοποιήσει κάτι στο μέλλον.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.