Φύσσας: «O Σα Πίντο μου είπε ότι δεχόταν πιέσεις για κάποιους παίκτες»

10:50 | 07/02/2020

Με την κατάθεση του Τάκη Φύσσα ως μάρτυρα συνεχίζεται από το πρωί η Δίκη των «28» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις μετά την ένορκη κατάθεση που είχε δώσει για το παιχνίδι Ατρόμητος-Ολυμπιακός, όταν είχε δηλώσει πως ο τότε προπονητής των Περιστεριωτών -και παλιός του ΟΦΗ- είχε δεχτεί πιέσεις για να μην χρησιμοποιήσει βασικούς παίκτες.

«Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Σα Πίντο, μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι. Την επομένη του αγώνα τον πήρα να ρωτήσω πώς είναι, μου είπε κάποια πράγματα, τα είπα στον κ. Αλαφούζο κι εκείνος τα είπε στον ανακριτή. Όταν με κάλεσε ο ανακριτής, τα είπα. Με κάλεσε ο ανακριτής, δεν πήγα μόνος μου», ανέφερε αρχικά ο Τάκης Φύσσας.

«Ο Σα Πίντο μού είπε ότι δέχθηκε πίεση πριν από το παιχνίδι να μην βάλει κάποιους παίκτες. Μου είπε ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει μετά τον αγώνα. Είδα τον αγώνα και τον είδα στο τέλος να αποχαιρετάει τους παίκτες. Την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε. Είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο, αυτό θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Ο προπονητής φτιάχνει την ενδεκάδα. Έτσι όπως μου τα μετέφερε, θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση. Δεν μου είπε για ποιους λόγους έγινε αυτό. Μου είπε ότι δεν θα παίξουν 4-5 παίκτες που ήθελε να βάλει. Ένιωσα ότι αισθάνθηκε μειωμένος και ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι έγινε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στο έργο του. Δεν μου ανέφερε πρόσωπα, εγώ μπήκα στη διαδικασία να δω ποιοι δεν αγωνίστηκαν. Μίλησα με τον Κατσουράνη και μου είπε ότι όντως δεν έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι γιατί δεν ήταν έτοιμος».

«Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση τη βαθμολογίας, ένας αγώνας με τον Ολυμπιακό πάντα είναι σημαντικός. Ούτε είχα ακούσει κάτι, ούτε υπαινίχθηκα κάτι, μετέφερα μόνο ότι μου είπε ο Σα Πίντο. Στον ανακριτή ανέφερα ό,τι μου είπαν. Μόνος μου δεν θα πήγαινα, με κάλεσε ο ανακριτής και πήγα. Έχω προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχω κάνει αυτά που έχω κάνει, έχω μια ζωή όμορφη με την οικογένεια μου, δεν έχω αντιδικίες. Σηκώθηκα λοιπόν ένα πρωί, κατασκεύασα μια ιστορία για να δημιουργήσω προβλήματα; Ο Ρικάρντο Σάντος μου είπε ότι μιλώντας με τον Σα Πίντο, του είχε πει ότι είχε νιώσει κάποια πίεση και γι’ αυτό έφυγε. Ο Φερνάντο Σάντος μου είπε ότι του μίλησε και του είπε ότι έφυγε για κάποιον λόγο», πρόσθεσε ο Τάκης Φύσσας.

Σε ερωτήσεις της έδρας για το αν είχε αντιληφθεί «περίεργες» καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω για το 2011-2015. Σαν ποδοσφαιριστής σίγουρα έχω βιώσει αδικίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται όλο αυτά τα χρόνια, αυτό υπάρχει στην αντίληψη όλων των Ελλήνων, πόσω μάλλον σε μένα που αγωνιζόμουν. Δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν, ένιωθα ότι οι αποφάσεις δεν ήταν σωστές. Μπορεί να έγιναν ανθρώπινα λάθη, αλλά πέρναγε ότι ορισμένα λάθη μπορεί να είχαν δόλο. Ευτυχώς έχουμε την εθνική ομάδα που κρατούσε ψηλά τη σημαία. Υπάρχει μια διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο. Οι ξένοι διαιτητές τώρα, είναι ακόμη ένα βήμα προς την καλύτερη εξέλιξη των αγώνων. Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια έχει αδικηθεί».

Σε ερώτηση αν πίστεψε όσα του είπε ο Σα Πίντο απάντησε: «Θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του. Ο Σα Πίντο όταν με πήρε ήταν πυρ και μανία γιατί έγινε παρέμβαση στο έργο του. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές έχει συμβεί ο πρόεδρος να επεμβαίνει στο έργο το προπονητή. Είναι σοβαρό. Και αυτός το ίδιο θεώρησε. Μετά τη συνομιλία με Κατσουράνη διαπίστωσα ότι Κιβρακίδης και Ναπολεόνι έπαιξαν τελικά».

Πηγή: sport-fm.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.